לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

שאלה בנושא יבוא תכשיטים לעוסק פטור ממס

שלום! ברצוני לייבא לצורך מסחרי תכשיטים מארצות הברית באמצעות משלוח אוויר על סכום שאינו עולה על 2000 דולר (כולל משלוח). האם אני פשוט יכולה להזמין את התכשיטים ופשוט כשמגיע המשלוח יצרו איתי קשר בנוגע למיסים ומכס? כמה מיסים ומכס אני צריכה לשלם? האם יש סעיף נוסף שעליו אני צריכה לשלם מלבד הנ״ל? חשוב לציין שאני עוסקת פטורה ממס. נ.ב - כשהפנו אותי למחשבון המיסים לא הצלחתי להבין האם הסכום שהתקבל הוא כולל הפריטים עצמם+המיסים או שזה חישב לי את המס בלבד? תודה רבה לעונים!

עדי יניב

לנושא מיסוי - עליך לבדוק עם המוכר באם לתכשיטים שאת רוכשת יש מעמד מקור ובאם הוא יכול להצהיר על כל לצורך הוצאת טופס מקור הפוטר אותם מתשלום מכס. במידה והמשלוח מגיע ללא תעודת מקור, תשלמי בין 6%-12% מכס בהתאם לסיווג התכשיט. התשלום הינו על ערך מצרפי של עלות סחורה פלוס משלוח. עלויות נוספות - עלות שחרור, אחסון וכו'. למעמדך העסקי - כעוסק פטור לא תוכלי להזדכות על המע"מ. במידה ואת מתכוונת לייבא בצורה סדירה, תשקלי שינוי סטטוס לעוסק מורשה. מחשבון מיסים - שלחי לינק למחשבון שעשית בו שימוש.

שרון

תודה רבה על המענה המהיר! http://www.fcx.co.il/he/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%99-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90 - זהו הקישור למחשבון שבו השתמשתי. אם הבנתי נכון ממה שאמרת אצטרך לשלם מכס במידה ואין לי תעודת מקור, עלות שחרור וזהו ? איך אוכל לדעת כמה בדיוק אצטרך לשלם סך הכל ?

עדי יניב

הערך שקיבלת במחשבון הינו ערך סופי כולל ערך סחורה, הובלה, מכס ומס קנייה. עלויות שחרור - בקשי הצעת מחיר מסודרת מהגורם שמבצע את השילוח. סביר להניח שחברת קוריאר דוגמת UPS/DHL תכשיטים- איזה סוג של תכשיטים את רוצה לייבא? זהב" כסף? חיקויים פשוטים?

עידן

שלום רב, יש לציין כי אם מדובר ביבוא תכשיטי זהב ישנו צורך בהמצאת אישור מכון התקנים.

עידן

כמו כן טופס המקור אינו מאשר כי הסחורה פטורה ממכס בכל מקרה. ישנם שלושה תנאים כדי שהסחורה תהא פטורה ממכס: 1.הובלה ישירה מארה"ב 2.הסחורה חייבת להיות מיוצרת בארה"ב לפחות 35% מהמרכיבים עפ"י הכללי המקור הכתובים בהסכם שמדינת ישראל חתמה עם ארה"ב. 3.טופס המקור חייב להיות קביל עפ"י ההסכם עם ארה"ב,דהיינו חתום על ידי לשכת המסחר,היצואן ונוטריון או לחילופין חתימה של היצרן כאשר הוא היצואן.

שרון

ומה לגבי תכשיטי כסף?

עידן

תכשיטי כסף וחיקויי תכשיטים אינם דורשים אישור מכון התקנים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס