עלויות הקשורות ליבוא מסחרי
שלום רב, אני רוצה לייבא הלבשה תחתונה שפרט מכס שלה הינו 00830000 ,שלמיטב הבנתי פטור ממכס. הייבוא יתבצע באמצעות משלוחים רבים כאשר: 1. משקל כל אחד מהם לא יעלה על 1 ק"ג 2. ארץ המוצא היא אחת ממדינות האיחוד 3. הספקים שמהם יצאו המשלוחים הינם המפעלים שמייצרים בעבורי את הפריטים. 4. מחיר הפריטים הכולל לכל משלוח לא יעלה על 1000 ₪ (לא כולל עלות המשלוח עצמו) רציתי לדעת : 1. איזה עלויות יתווספו לי בעקבות היבוא (מע"מ, מכס וכו') 2. איך אני מצהירה מראש שהמשלוחים הם למטרת יבוא מסחרי 3. האם יש אישורים כלשהם שאני יכולה להביא מהיצרן, שיכולים להוזיל לי את העלויות הללו. תודה מראש, נופר
שלום, פרט המכס שלעיל אינו נכון. ככלל המס על הלבשה תחתונה הוא 6% בהתאם לפריטים ספציפיים הכתובים בצו תעריף המכס. כדי להיות זכאית לפטור ממכס, על הסחורה לעמוד בשלושה תנאים מצטברים שיפורטו כדלקמן: 1.על הטובין להיות מיוצאים מאחת מדינות השוק. 2.על הטובין להיות מיוצרים באחת מדינות השוק. 3.עלייך להמציא טופס שוק(יורו 1/תעודת תנועה) קבילה וחתומה כדין על ידי המכס ממדינת היצוא. במידה ותעמדי בשלושת התנאים, הסכום אותו את אמורה לשלם למכס הוא 17% מע"מ. תשלום המע"מ הוא על ערך הקניה בתוספת סכום ההובלה אותו שילמת לספק. אם מדובר במותגים ושילמת על כך בנפרד לספק, גם ערך התמלוגים יתווסף לצורכי מכס במקרים מסויימים. לשאלתך, כדי ליבא בכמות מסחרית עלייך להיות בעלת עוסק מורשה/חברה בע"מ. לגבי חוקיות היבוא-עלייך לסמן את פרטי ההלבשה על פי צו סימון טובין טרום היבוא ו/או במחסן רישוי/סוויספורט/ממ"ן. במידה ואינך בעלת עוסק מורשה או חברה בע"מ לא תוכלי לפדות את הסחורה מהמכס. בהצלחה
תודה על התיחסותך. יש לי מספר שאלות נוספות , אשמח אם תוכל לענות לי עליהן. 1. לגבי התעודת תנועה, צריך כזו בכל משלוח? 2. כתבת שבמידה ואני לא עוסק מורשה או חברה בע"מ לא אוכל לפדות את הסחורה מהמכס. עוסק פטור לא מספיק? 3. אני צריכה לסמן דבר כלשהו על המוצרים טרם היבוא? כמו ארץ היצור וכו? תודה רבה מראש, נופר
1.לגבי התעודות תנועה-אכן ישנו צורך להמציא בכל משלוח. 2. אם ישנו ברשותך עוסק פטור הינך זכאית ליבא טובין באופן מסחרי. 3.הינך חייבת לסמן את הטובין כמו שכתבתי לעיל עפ"י צו סימון טובין(שם היבואן,ארץ ייצור,סוג הבד וכו').
תודה רבה על המענה, עזרת לי מאוד.
בהצלחה!