ייבוא סקייטבורד חשמלי (ממונע) לישראל
כרגע למיטב הבנתי יש צו איסור ייבוא במכס על סקייטבורד חשמלי (ממונע), בעקבות בקשה של משרד התחבורה. ניסיתי לכתוב מספר מכתבים למשרד התחבורה אך הם הפנו אותי לרשות המכס ואמרו כי מבחינתם אין בעיה, ורשות המכס הפנתה אותי חזרה אליהם ואמרה כי האיסור בעקבותם. מה ביכולתי לעשות בכדי להגיש בקשה להצעת חוק לאפשר ייבוא של הסקייטבורד החשמלי ? זהו כלי התחבורה של העתיד. משתמש באנרגיה ירוקה (חשמל), לא מזהם, לא דורש מקומות חנייה, נייד מאוד ואפשר לקחת אותו לכל מקום. בנוסף, קיימים היום חברות רבות המתמחות בענף זה ומייצרות סקייטבורדים חשמליים בטיחותיים מאוד עם בלמים (ברייקסים) וחיישנים שונים לבטיחות. אשמח לשמוע את תשובתכם, נועם
בסמכותו של משרד התחבורה ליתן רישיונות, אישורים וכו' בכפוף לצו איסור יבוא. במידה ואין סעיף בצו איסור יבוא האוסר יבוא של טובין מסוימים אכן אתה צודק, יש לפנות למשרד התחבורה אבל זהו לא המקרה.
שלום, צו איסור יבוא שואב את כוחו מסעיף 40 לפקודת המכס. מי שבסמכותו להוציא צו איסור יבוא הוא לשר האוצר, על כן מי שבסמכותו להתיר את היבוא שבנדון הוא על שר האוצר ע"י תיקון צו איסור היבוא. בענייננו, אין בסמכותו של משרד התחבורה(שר התחבורה) לאפשר יבוא שכזה לארץ. ואם אכן יתבצע יבוא שכזה בהתאם להחלטת משרד התחבורה, הטובין יחולטו ע"י המכס לטובת המדינה בהתאם לדין.
נכון,אבל לא כאשר צו איסור יבוא אוסר המפורש יבוא של גלגשת ממונעת. השאלה האם אכן מדובר בגלגשת ממונעת או שמא ניתן להגדיר את הטובין אחרת.
האם אתה בטוח שלמשרד התחבורה אין סמכות לייבא כלי תחבורה כאלו לארץ? שלחתי מספר רב של מכתבים לרשויות בארץ, כולל מכון התקנים, ומשרדי המכס, וכולם הפנו אותי פה אחד למשרד התחבורה ואמרו לי כי תחום ייבוא כלי תחבורה מכל סוג שהוא עובר רק דרכם ורק באישורם, לכן הופתעתי מאוד שכתבת שזאת לא סמכותם.