יבוא שטיחים מתורכיה לארץ - שאלה לגבי תקינה ומכס
אני רוצה לייבא שטיחים עבור העסק שלי ורוצה לדעת אם צריך תקן ומה המכס. ידוע לי שיבואן אחר כבר הביא את השטיחים האלו לארץ אז האם עובדה זו פותרת אותי מהצורך בתקינה?
שלום, שאלתך מורכבת וחסרה פריטים מהותיים כדי שאוכל לענות עליה. 1. האם מדובר ביבוא מסחרי של שטיחים לצורך מכירתם או שמא מדובר ביבוא שטיחים לשימוש אישי לצורכו של העסק (לא למכירה)? 2. לשאלתך, עניין המיסוי מורכב, לרוב מדובר במס קצוב לכן אין ביכולתי לענות לך תשובה קונקרטית, אך קיימת דרישה לתשלום מכס. 3. עוד בעניין המיסוי, ישנה ברשותך דרך המלך לא לשלם את המכס על הטובין בהתקיים התנאים המצטברים הבאים: 3.1. הטובין חייבים להגיע לישראל בהובלה ישירה מתורכיה. 3.2. הטובין חייבים להיות מיוצרים בתורכיה בהתאם לכללי המקור. 3.3. עלייך לדאוג שבמדינת הייצוא ינפיקו לך תעודת תנועה/ טופס שוק (יורו 1) קבילה וחתומה כדין ע"י המכס התורכי. 4. לגבי התקינה- ככלל, ביבוא מסחרי של שטיחים חלה חובה להוצאת אישור מכון תקנים בהתאם לסייגים בצו יבוא חופשי. 4.1. הפטורים הקיימים להוצאת אישור מכון תקנים הם כדלקמן: שטיחים עשויים אריגת יד, דשא סינטטי המיועד מחוץ למבנים, שטיחים לרכב מנועי ועוד. 5. אינך פטורה מהוצאת אישור מכון תקנים גם כאשר יבואן אחר ייבא את אותם השטיחים, אך דרכך להוצאת האישור תהא קלה וקצרה יותר. *** במידה והנך מעוניינת בהצעת מחיר לשילוח בינ"ל, ועמילות מכס, את מוזמנת ליצור עימי קשר, עידן- 0505932316