לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דמיטרי

יבוא אישי של קורקינט חשמלי לילד

שלום, הזמנתי מ-eBay קורקינט חשמלי לילד בן 3, עם מהירות מקסימלית 3 קמ"ש,סוללת 6V ומשקל נוסע מרבי עד 20ק"ג. מחירו 62$. מדובר בקורקינט בודד ביבוא אישי. בניירת המשלוח מצוין סיווג HS 9503, אך חברת בלדרות מתעקשת על סיווג 8711 ובעקבות זה דורשת ממני להמציא אישור ממכון התקנים. השאלות שלי - 1. מה הקריטריונים לקביעת 9503 במקרה זה? 2. האם לחברת בלדרות יש בכלל סמכות לשנות סיווג HS שמופיע ב Commercial Invoice? תודה רבה!

עידן גנון

שלום רב, לשאלתך, פרט המכס -9503 כולל קורקנטים לא ממנועים לילדים שאגב לא דורשים אישור מכון התקנים ביבוא אישי. לעומת זאת קורקנטים ממונעים(כמו במקרה שלך) מסווגים בפרט מכס-8711 ודורשים אישור מכון תקנים גם ביבוא אישי.על כן, חברת הבלדרות עשתה את עבודתה נאמנה.שאלת הסמכות-אסור לעמיל מכס לקבוע את הסיווג עפ"י פרט המכס המופיע בחשבון ספק אלא עליו לבדוק פרוספקט של המוצר לפי הדגם שמופיע בחשבון הספק ולקבוע סיווג על פיו בלבד. על כן במקרה זה חברת הבלדרות מחוייבת עפ"י דין לשנות את פרט המכס.

דמיטרי

תודה רבה על התשובה!! ברשותך יש לי שאלות נוספות בעקבות התשובה שלך. 1. שאלתי לגבי הקריטריונים לקביעת HS 9503. אם הבנתי אותך נכון, במידה ומדובר בצעצוע ממונע, זה מספיק כדי לפסול 9503 ללא קשר למאיפנים נוספים - כמו מגבלות גיל, מהירות מירבית וכו. אם כך, האם אתה מסכים אם התשובה לגבי רכב צעצוע ממונע בפורום https://www.mishpati.co.il/forum/8/804 איך זה מסתדר? ועוד יותר חשוב - על סמך מה אתה קובע את זה? אתה יכול בבקשה להפנות אותי למסמך כתוב? 2. לגבי התפקיד של חברת הבלדרות בארץ, אם כך המצב, והיא תוך כדי מילוי התפקיד מחליטה לשנות את הסיווג של המוצר, האם היא חייבת למסור לי מסמך רשמי לגבי זה? האם לכך החברה גם מחוייבת עפ"י דין? 3. סליחה על חוסר המוכרות עם הפורום, איך יודעים מה הרקע המקצועי של המגיב? האם אתה מסווג או עורך דין שמתמחה בתחום?

עידן גנון

4. שר הכלכלה הגביל בצו יבוא חופשי באופן מפורש את יבואם של קורקינטים ממונעים גם ביבוא אישי ע"י המצאת אישור מעבדה לרכב טרם פדיית הטובין מהמכס.

עידן גנון

1.לשאלתך, אני סוכן מכס ומסווג טובין בעל ניסיון רב בתחום ובנוסף גם משפטן. 2.לא פעם החליט בית המשפט העליון כי קביעת סיווגם של טובין "קשה כקריעת ים סוף" לפיכך, ישנו קושי רב לפרט את עקרונות סיווג הטובין וכללי הסיווג עפ"י החלקים והפרקים המנויים בצו תעריף המכס והפטורים בפורום זה.בנוסף לכך גם קיימת אמנת בריסל (אמנה שחתומה מדינת ישראל עם מספר מדינות לגבי סיווגם של טובין) שלפיה ניתן לסווג טובין בנסיבות מסויימות. 3.קבעתי את סיווגו של המוצר עפ"י ניסיוני הרב שצברתי בתחום הסיווג.

דמיטרי

שלום, לטובת האנשים שיכולים למצוא את עצמם באותו "סרט", ברצוני לשתף כאן את תמצית המקרה. חברת בלדרות המקומית GCX כשלה בתהליך שחרור המוצר והתעקשה להיתחשב אך ורק במונח "קורקינט חשמלי" במקום להפעיל שיקול דעת מינימלי על סמך מפרט הטכני המלא של המוצר. לאחר סחבת של כמעט חודשיים ללא שום מסמך כתוב או אפילו פרטים של מסווג מצידם, נאלצתי למצוא בעצמי מסמך עם קריטריונים ברורים לסיווג קורקינט חשמלי צעצוע מאיחוד האירופי. מאחר והמוצר המדובר התאים לכל 4 הקריטריונים, חברת GCX הגישה את המוצר למכס והוא שוחרר ללא שום דרישה לאישור ממכון התקנים. שורה תחתונה - נכון שחברת הבלדרות רשאית לשנות סיווגו של מוצר, אך אם נתקלתם במקרה דומה שבו מנסים לכפות עליכם להוציא אישורים ולשלם כספים ללא נימוקים כלשהם, אל תוותרו. מצרף קישור למסמך תקנה של איחוד האירופי: https://www.gov.uk/government/publications/tariff-notice-23-2017-tricycles-scooters-pedal-cars-and-similar-wheeled-toys/tariff-notice-23-2017-tricycles-scooters-pedal-cars-and-similar-wheeled-toys

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס