עבודה במצב פשיטת רגל
שלום רב, אני נמצא תחת צו כינוס ובהליך מתקדם של קבלה למקום עבודה. האם לספר בזמן הראיונות שאני בהליך פשיטת רגל? האם במצב זה יכולים לפסול אותי בגלל חוסר התאמה? גם אין לי חשבון בנק משלי, במידה ואתקבל האם יכולים לשאול אותי שאלות לגבי חשבון בנק של אחי אליו אכניס את המשכורת? ומה תהיה עמדת הנאמן אחרי שכשנתיים ימים אני לא מעביר תשלומים חודשיים? אני מודאג תודה מראש
זיו שלום! איני יכול להמליץ לך אם לספר בראיון עבודה או לא. למיטב ידיעתי לא ניתן לפסול אדם ממשרה בשל העובדה כי הוא פושט רגל, אם כי סביר כי מעסיקים רבים נוהגים כך. לגבי חשבןו בנק, מיד עם מתן צו הכינוס אתה זכאי לקבל אישור מהכונס אישור לנהל חשבון - פנה לכונס הנכסים ובקש את איושר הוא יופק לך על ידי המפקח אתה ראשי לפתוח חשבון ללא מסגרת כל בנק שתבחר ובנקים אינם רשאים לסרב לפתיחת חשבון כאמור. לעניין אי העברת תשלומים במשך שנתיים, הרי שמדובר במחדל חמור ביותר אשר עלול להביא לביטול צו הכינוס. אני מציע כי תפנה לנאמן ולכנר ותסדיר את החוב בטרם תוגש בקשה לביטול ההליך
תודה על התשובה המהירה. אני מבין את מה שכתבת על התשלומים החודשיים אבל לא עבדתי כל השנתיים ולא היה לי ממה לשלם. האם אין מתחשבים בכך?
זיו שלום לצערי העובדה כי לא עבדת אינה מהווה פטור מתשלם, ועליך היה להגיש בקשה להפחתת תשלום. אני שב ומציע כי תגיע להסכמה עם הכנ"ר והנאמן