עיכוב יצאה
ברצוני לשאול בנושא זכויות צו עיכוב יציאה...חבר שלי בהליך פשיטת רגל מיוצג ע"י עורך דין מהממשלה..זכה במסגרת עבודתו לנסיעה לחול כולל מימון שהייה, נסיבות חבותיו הם תום לב ,עסק צעיר שיסתבך ,משולב בחתימת ערבות למשפחה .היום הוא במעמד הליך פש"ר הגיש בקשה מסודרת לאישור יציאה מין הארץ ,על מנת לממש את הפרס ,חשוב לציין שההוצלפ קבלו מכתב רישמי על הפרס ,ממקום העבודה עם כל הנתונים וכמובן אין שום בעיה לבדוק זאת מולם ,הינו עובד ברשת ידועה ומכובדת. ממכתב הרשם הודיעו על התנגדות ורמיסה בוטה של זכויותיו הביסיסות של אדם בחוק לגבי יציאה מין הארץ ,הבן אדם לא גנב לא רימה ולא פשע ,אני יודע שיש תקדימים בנושא ,כמובן שהוא הציע 2 ערבים אבל מה שמעניין את הרשם שהוא חס וחלילה לא יהנה בחיים האלה ,כמעמד חייב במדינת ישראל ,בעצם מחייב אדם לסבול כל חייו ואני לא ציני אבל ממכתב ההתנגדות עולה ריח לא דמוקרטי, רומס כל חלקה קטנה שעוד נשאר לאנשים שהם חייבים בהוצלפ תקווה לחיים,הוא בסהכ הוא משלם הוא מגיש דוחות הכל בזמן ומסודר..אני מבקש לדעת לפני שאנחנו מכינים את המכתב תגובה איזה דרכים נוספות יש לו לפעול בהם זה מתסכל הוא בסהכ בחור צעיר יש לו עבודה מסודרת ומשפחה שתלויה בו ככה שממש אין כיוון להמלט והדוחות יודעים על זה שהמשפחה שלו נתמכת בו ..אשמח לתגובה בנושא ..תודה מראש ויום טוב
אלעד לא ברור ממכתבך מהו מעמד חבר שלך, פשיטת רגל, או הליכי הוצאה פועל. אין בהכרח קשר בין כך כי החבר עומד בתשלום צו תשלומים וכי חובותיו נצברו בתום לב לאישור יציאה מן הארץ. אמנם אחד התנאים הוא כי החייב לא ישא בתשלום, אך שים לב כי גם נסיעת מתנה כרוכה בהוצאות, ולכאורה יש טעם רע בכך כי אדם אשר חייב כספים ואינו יכול לשלם אותם יסע לחו"ל בעוד שנושיו נמצאים בחסרון כיס. בתי משפט מאשרים יציאה מן הארץ כאשר מדובר בנסיעה לצרכי עבודה או כאשר מדובר במצב בריאותי או נסיעה קצרה לאירוע משפחתי. ככל שמדובר בהליכי הוצל"פ ניתן לשקול הגשת ערעור על הלךטת הרשם
קודם כל תודה על ההתיחסות אני יבהיר הוא בתהליך פש"ר וחלק מהפרס הוא סכום לשהייה שינתן בהתניה ויסע ,מה שאומר שאין כאן שום רווחה או חס וחלילה הנאה... נורא מוזר שהכנר /רשם הופכים להיות רשות מענישה כשמדובר בחייב ולא בפושע ,עדין יש לו זכויות לחיות ..ההוצלפ מנפחת הרי את הסכומים למשהו בלתי מושג זאת אומרת שמלכתחילה הם מחליטים לגמור למשהו את החיים וזה נוגד את החוק של חופש התנועה והחירות..בהתחשב בזאת גם שהוא מחזיק את משפחתו והכונס יודע זאת מתוך הדוחות ככה שאין לו שום מטרה לברוח אז מה המטרה בעצם הענשה?? במקרה הזה ..מה אתה מציע?