לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עומרי יחיאל

תיק הוצאה לפועל

שלום רב, לפני מס' שנים למדתי באוניברסיטה ולאחר שנה א' נרשמתי לשנה ב' ואף שילמתי מקדמה אבל לאור קושי כלכלי לגור ב-ים החלטתי לא ללמוד בסוף והתקשרתי לבטל אץ הלימודים וטסתי לחול לעבוד מס, חודשים. בחזרתי נרשמתי למוד לימודים אחר וכשביקשתי את הציונים מהאוניברסיטה נאמר לי שאני חייב בשכר לימוד על השנה שנעדרתי, על אף שהראיתי להם שהייתי בחול ולא נכחתי באף שיעור או מבחן הדרישה עדיין קיימת ואף כבר הגיע להוצאה לפועל! הם שלחו לי סעיף בתקנון בו נאמר כי אף אם סטודנט אינו נוכח בשיעורים הוא מחוייב בשכר לימוד וביטול לימודים ייעשה רק בדואר רשום. השאלה שלי היא כזו - האם זהו בכלל סעיף תקנון חוקי ואם הצהרתי כי ביטלתי טלפונית נזקף לזכותי. ובכלל גם אם זה חוקי ולא ביטלתי לימודים על פי התקנון, הרי שאחרי סמסטר בו לא עמדתי בתנאים האקדמיים כיצד לא הפסיקו את לימודיי. האם זה להילחם בטחנות רוח או שיש טעם לטענותיי? בתודה מראש, עומרי,

דוד חן

עומרי שלום להערכתי יקשה עליך להוכיח כי הודעת על הפסקת הלימודים בשיחה טלפונית. בדקתי את התקנונים של האוניברסיטאות, ואכן בכולם קבוע התנאי שציינת. ניתן לנסות ולהתמודד עם התביעה, ולטעון כי היתה עליהם חובה לההקטין את נזקיהם ולהפסיק את רישומך, לאחר מחצית השנה. כמובן שיש לבדוק את העניין בשיקולי עלות תועלת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל