לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי

ביטול הליך פש"ר של חייב

שלום, אדם שחייב לי כסף מצוי בפשיטת רגל, הגשתי כמובן תביעת חוב כמו שצריך. כבר שנה וחצי שהבן אדם לא משלם צו תשלומים ולא מגיש דוחות ולמרות זאת המנהל המיוחד והכונס לא מגישים בקשה לבטל לו את ההליך. כעת הבנתי שהבנק שהוא נושה מובטח מממש את הבית של החייב ואת העודף שישאר לו (150K) הוא מעביר לקופת הכינוס. שאלתי היא האם כסף זה ממלא את מקומו של צו התשלומים? כמו כן כמה הסיכוי שאם אגיש בקשה לבטל לחייב את הליכי פשיטת הרגל מהעילה שלא עמד בצו התשלומים בית המשפט יעתר לבקשתי ואכן יבטל לו את ההליכים? המטרה שלי היא לבטל לו את ההליך משום שאם הדירה תמכר מחוץ לפש"ר אני אקבל יותר כסף כי לא יהיו קדימויות יותר חוץ מהנושה מובטח כפי שקיים היום בפש"ר. תודה מראש.

דוד חן

אבי שלום. א. איני שותף להערכה שלך כי ככל שהדירה תמכר מחוץ להליך חלקך יהיה גדול יותר - כל קדימות אשר חלה במדרת הליך הפשר חלה גם מחוצה לו, ויותר מכך אם עסקינן בנושה אשר הוא רשות של המדינה אשר חלק מן החוב מורכב מקנסות הרי שתוספת הקנס מהווה חלק מן החוב מחוץ להליך, אך אינה מהווה כזו בתוך ההליך, כנ"ל לגבי בנקים אשר לגביהם חלה הגבלה על הריבית . בכל מקרה תשלום אשר מתקבל ממכירת הנכס אינו בא במקום תשלום חודשי. לעניות דעתי עליך להגיש בקשה לביטול ההליך. זה יעשה רק לאחר מימוש הנכסים אשר הוא אינטרס של כלל הנושים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל