לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שאלה בבקשה מדליה

שלום רב ושנה טובה

אמי מוכרת כשפושטת רגל. עקב חוב מלפני כשלושים שני .אמי אשה מבוגרת ומשלמת כל חודש בשובר בסך 150 .שאלתי היא האם הסכום שהיא משלמת כפושטת רגל ,יורד מהחוב המקורי? בנוסף לפני כחצי שני ביקשתי בשמה להפטר מפשיטת רגל, מינו כונס אשר יבדוק את הנכסים שאין לה. ביטלתי את הבקשה מהפטר מהפחד.בכל אופן פניתי לכונס שינסה להגיע להסדר,הוא מתעלם ממני .למרות שיש לי יפוי כח מאמי.הכונס חוזר ואומר שיש ניגוד אינטרסים.ביקשתי ממנו שאגיע אליו ,כדי להגיע להסכם.הוא לא עונה.מה עושים? תודה רבה מראש

דוד חן

דליה שלום ראשית, כל סכום שאמך משלמת ירד בסופו של התהליך מחובות הנושים אם לאמך אין נכסים או זכויות, איני מבין ממה את חוששת מבקשת ההפטר? מינוי נאמן אשר יבדוק את נכסי אמך, ויקבע כי לאמך אין נכסים יכול רק לקדם את האינטרס של אמך להיות מופטרת כמה שיותר מהר. אחת העילות למתן הפטר היא כי אין תועלת לנושים מהמשך ההליך. בהנתן כי התשלום שאמך יכולה לעמוד בו הוא 150 ש"ח ובהנתן כי לאמך כי נכסים או זכויות איני רואה מניעה בעניין. באשר לטענה של "ניגוד אינטרסים" טענה כזו יכולה לנבוע רק מכך כי לאמך ישנם נכסים, כגון דירת מגורים, אשר אחרי 120 של אמא את אמורה לרשת אותם. ככל שאין נכסים כאלה, וקביעה כזו יכולה להנתן רק לאחר בדיקת נאמן הרי שאיני רואה כל מניעה

שאלה בבקשה מדליה

תודה רבה רק עוד שאלה בבקשה. אם אני הבת רווקה וגרה בווילה .יכול להיות שתהיה בעיה .יגידו קחי מבתך? תודה

דוד חן

דליה שלום לעצם מצבך הכלכלי אין נגיעה להליך פשיטת הרגל של אמך.

שאלה בבקשה מדליה

סליחה עוד משהו. אמי גרה בבית שהיה שיך לעמידר.בזמנו אחיה עזר לה לקנות.היה מבצע.האם תהיה בעיה יגידו יש לך בית? תודה

דוד חן

לכך כי לאמך דירת מגורים כמובן שיש השפעה. אם אני מבין נכון המדובר בבית בבעלות אמך אותו היא רכשה מעמידר. בודאי שיגידו שיש לה בית. יש צורך להביא בחשבון את שוויו של הבית בכל הליך הפטר . בנסיבות אלו יש לערוך את הבקשה לאחר קבלת ייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל