לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
.

בן זוג שלי פושט רגל אנחנו צעירים ורוצים להתקדם בלי להפגע

היי אני יוצאת עם גבר שפושט רגל כבר שנה החוב הוא בסביבות 300,000 ש״ח. כרגע אנחנו חושבים על מעבר לגור ביחד ובעתיד גם על חתונה חשוב לי לדעת אם זה יכול לפגוע בי כספית אני כל חודש מכניסה חיסכון לבנק אם אנחנו עוברים לגור ביחד יכולים לגעת לי בזה? וגם בכספי החתונה? יכולים לבוא ולקחת לי את הכסף? או אפילו לבטל לו את הפשיטה כי יכולים להגיד מאיפה לו כסף לחתונה עכשיו כרגע הוא משלם שוברים כל חודש 1000 ש״ח אם נתחתן יכולים להגיד לו שמגדילים לו את השובר? ובעתיד הילדים אם נרשום אותם לחוגים זה יכול לפגוע בהם? יש לי שני רכבים שרשומים עלי יכולים להגיד לי על זה משהו? חשוב לציין שגם הוא וגם אני בני 25 אז עתיד ילדנו חשוב לנו אני יודעת שיש לי הרבה שאלות ושהולך להיות לי קשה אבל לא הייתי רוצה לשפוט בנאדם בגלל כסף במיוחד שטוב לי איתו ושאני לא מעט זמן איתו אשמח לתשובות בהקדם תודה

דוד חן

שלום לך הסיטואציה לא פשוטה. ככלל הייתי מציע לם לפנות לייעוץ משפטי ולערוך הסכם יחסי ממון בטרם הנישואים. הסכם כזה יכול לחסוך לכם בעיות רבות בזמן שהותו של בן הזוג בהליך. מקורות מימון כספי החתונה - כפושט רגל בן זוגך לא אמור להיות בעל יכולת לממן חתונה. יחד עם זאת פעמים רבות חתונה ממומנת על ידי בן הזוג השני, הורים וכדומה - ועליכם להערך בהתאם. עיקול כספי חתונה - באופן עקרוני, ניתן לעקל כספי חתונה. יחד עם זאת יש דרך להגן על כספים אלו ורצוי כי תתייעצו בטרם. לגבי כספים השייכים לך. באופן עקרוני כל עוד המדובר בכספים אשר רשומים על שמך והם נצברו לפני החתונה, כי אז על פי חוק יחסי ממון לבן זוגך אין זכויות בהם ומכאן כ יגם לנושיו. ככל שכספים שיופקדו לאחר החתונה יופקדו בחשבון משותף, הם יהוו רכוש משותף והם יהיו נתונים לעיקול מימוש על ידי ההליך או נושיו - פתרון לסיטואציה זו יכול להנתן במסגרת קיומו של הסכם יחסי ממון. לגבי העלאת צו תשלומים. באופן עקרוני - צו התשלומים נקבע על פי סך הכנסות התא המשפחתי המשותף. כך שאם לדוגמא עד היום לא גרתם יחדיו והכנסותיו של בן זוגך היו 5000 ש"ח אשר מתוכם הוא שילם 1000 ולאחר החתונה הכנסותיכם יהיו 15000 ש"ח יועלה צו התשלומים כפונקציה של סך ההכנסות המשותפות אל מול ההכנסות המשותפות. מקווה השמלחתי להשיב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל