לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חגית

פשיטת רגל וחוזה שכירות

שלום, לאחותי ובעלה היה עסק שנכנס לחובות של מאות אלפי שקלים והם כבר כמה חודשים רוצים להתחיל בהליכים של פשיטת רגל. הענין הוא שאין להם אפילו כסף לשלם שכירות ולכן הם גרים איתי ועם אמא שלי. הם התחילו לעבוד לאחרונה כשכירים. העורך דין שמטפל בתיק שלהם עדיין לא התחיל בהליכים כי אין להם חוזה שכירות. הוא טוען שבלי חוזה שכירות לא ניתן להתקדם, כי הם שניהם מרוויחים כסף וצריך להראות גם הוצאות. בינתיים נפתחים נגדם תיקים בהוצאה לפועל והם מקבלים איומים לעיקולים, הגיעו גם לאבא שלנו והעסק מסתבך. שאלתי - אם אין לבן אדם כסף לשכור דירה וכל המשכורת שלו הולכת לחובות, אין דרך להכריז על פשיטת רגל ולהקפיא את ההליכים נגדם ?? היא חייבת לשכור דירה ?

דודי

אחי, הפתרון הוא עוד יותר פשוט ממה שאתה חושב. קח חוזה שכירות, תמלא אותו עם פרטים כאילו שאמא שלך או אתה או לא משנה מי משכירים להם את הדירה, תמלא סכום כאוות נפשך (אבל שיהיה סביר, כמה שלוקחים על דירה כזו אפילו עם עוד איזה 500 ש"ח) ואת כל הפרטים שצריך, תחתמו השוכר והמשכיר, נגיד אמא שלך משכירה, ואחותך או בעלה או שניהם שוכרים, תמלא ערבים אם צריך, שייראה אותנטי, והנה לך חוזה שכירות למהדרין. אתה אומר שהם הרי גרים אצל אמך, אז זה כאילו היא משכירה להם את הדירה, וזה אפילו לא שקר :) בהצלחה ותעדכן אותי אם זה עבד.

דוד חן

חגית שלום. לצערי הייעוץ אשר קבלת מעורך הדין אשר אמר לכם זאת הוא לוקה בצורה קיצונית. חייבים רבים אינם מסוגלים לשלם דמי שכירות וחוזרים לגור בבית ההורים. אין טעם לעכב את ההגשה והייתי ממליץ לפנות לייעוץ מקצועי. באשר לתגובתו של "דודי" אשר הגיב לשאלתך, הייתי ממליץ להתעלם מעצות כאלה, אשר עלולות להביא לנזק בלתי הפיך.

דוד חן

דודי שלום! חבל שאתה כותב כאלו דברים חסרי אחריות בפורום אשר אינו שלך. אתה עלול לגרום לאנשים נזק בלתי הפיך בעצות "של תרמית"

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל