לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גיא

מה דין קיצבת נכות ?

לפני כשנה ניתן צו כינוס נכסים במהלך ה6 שנים האחרונות התנהלה תביעה בביטוח לאומי על נכות . ולאחרונה נקבעה נכות 76%לצמיתה הוגשו כל המסמכים שמנהל המיוחד ביקש כולל חוות דעת רופא תעסוקתי שקובע שאני לא יכול לחזור למעגל העבודה(נפשי ופיזי)למנהל הכללי שמונה לי מטעם הכונס בעקבות קביעת הביטוח הלאומי אמור לקבל קיצבת נכות גבוה וכן סכום של קיצבת הנכות מיום התאונה ועד היום ולשאלות : 1- מה עניינו של הכונס בתביעת נכות מביטוח לאומי ? 2- האם הכונס יכול לעקל קיצבת נכות ? 3- האם הכונס יכול לעקל את הסכום שאקבל בעבור השנים שקדמו ? לתשובתך אודה

עו"ד שלי גרשט

1. הכונס אינו קובע את גובה קצבת הנכות ולא נכנס לעניין זה כלל. כל שעליך לעשות הוא להצהיר ולדווח לנאמן או לכונס (תלוי מי מנהל את התיק) כי חלו שינויים במצבך הבריאותי וכמובן אם יש השפעה במצב הכנסותיך. 2. הכונס לא יעקל קצבת נכות, רק אם יתברר כי למרות זאת עבדת בעבודה נוספת והצהרצ על חלק מהכספים ואז ייחשב הדבר כחוסר תום לב.

גיא

אולי השאלה לא נשאלה נכון שאלתי היא האם הכונס יכול לבקש הגדלה של צו התשלומים בעקבות הגדלה של הקצבה בעקבות הגדלת אחוזי הנכות ? ** צו התשלומים עומד היום על 250 ש"ח 2- האם הכונס יכול לבקש לעקל את הכספים שיגיעו לי מיום הנכות ועד ליום ההחלטה כתוצאה מקביעת הנכות (מדובר על לא מעט כסף שיגיע כסכום אחד )כי מתוך הסכום הנ"ל צריך לשלם לעו"ד שטיפל בתביעה ולאבא שלי שממן אותי עד היום והפחד שלי שאם הכונס יבצע דבר שכזה יכניס אותי לצרות וחובות נוספים

עו"ד שלי גרשט

אם הכונס או הנאמן יבחן את ההכנסה שלך לעומת ההוצאה ויהיה פער קיים סיכוי שיבקש הגדלה. צריך למצוא דרך לאזן עם ההוצאות

גיא

שאלה נוספת האם הכונס יכול לבקש להגדיל את סכום התשלום בכל חודש בעקבות הגדלה בקיצבה ??

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל