צו כינו וחוב מביטוח לאומי
שלום רב, אני נמצאת בתחליתו של הליך פש"ר, ונקבע לי צו כינוס ביוני 2014. היום בבוקר אני מקבלת טלפון מביטוח לאומי שיש לי חוב עס 8000 שקלים, על תקופות בחיים שלא עבדתי. שנת 99,2001,2007 אלה הן תחנות שמס' חודשים לא מצאתי עבודה. והיום לאחר 16 שנה הם מודיעים לי שיש לי חוב אליהם. הודעתי להם שאני בפשיטת רגל. אך עדיין טענו שאני צריכה לשלם. שאלותיי: האם אני באמת צריכה להגיע איתם להסדר בזמן שאני נמצאת כבר בהליך ונקבע לי צו כינוס? האם כשלאהיה פושטת רגל, חוב זה יכול להכלל בתביעת חוב? מדוע נזכרים אחרי כל כך הרבה שנים , להגיד שיש לי חוב שמעולם לא ידעתי עליו. מהיכן אני אמורה לדעת כשאדם לא עובד , הוא אמור לשלם להם? איך עלי לפעול? אודה לעזרתכם האדיבה תודה
חוב לביטוח לאומי שנוצר לפני צו הכינוס הינו חוב בר תביעה ועל כן נכלל בהליך הפש"ר. להפיך, אם תשלמי ייחשב הדבר כהעדפת נושים אשר עלול להוביל לביטול ההליך. גשי אליהם עם צו הכינוס ותסבירי שוב שעליהם לכבד את הצו, לעכב את ההליכים ולפנות למחלקה המשפטית שלהם שאמורה לדעת מה עושים. זו תשובה נפוצה בקרב פקידים ממשלתיים שאינם יודעים להתנהל בהליך פש"ר. במידה ומסרבים לקבל את הצו, תבקשי לפנות למחלקה משפטית.
תודה גדולה לתשובתך. דיברתי איתם היום. רק היום נודע לי מפקידה שיש לי חוב. חשוב לציין שמעולם לא ידעתי זאת. הם לא התחילו בהליכים נגדי. הם רק רוצים שאפרוס את התשלומים. הייתי חסרת אונים, אמרתי להם שאני נמצאת בהליך ויש לי צו כינוס. עכשיו אני יודעת ממך, שאני צריכה לגשת אליהם ולהעביר אליהם את הצו. החשש הגדול שלי, שגם אני מראה צו כינוס, האם יעקלו לי את המשכורת? זאת ההכנסה היחדה שיש לי ואיתה אני בקושי שורדת. ינם מקרים כמו מזונות, ועוד שלא נכללים בפשיטת רגל, האם אני יכולה להיות "שקטה" שגם חוב זה יכנס לאותו הליך ויצטרף לשאר הנושים? ושוב תודה גדולה להארותייך בפניי חן
ברגע שבידך צו כינוס, כל ההליכים מעוכבים. רק כמובן שיש צורך לעדכן בתיקים עצמם. גם הביטוח לאומי מחוייבים לעכב את ההליכים ולא לעקל דבר. רק צריך להיות עם היד על הדופק ולוודא שהם מעדכנים את החוב בצו כינוס.
תודה ענקית, עזרת לי מאוד. אשלח להם בדואר רשום עם אישור מסירה. וגם אבדוק ואהיה כמובן עם היד על הדופק. מכיוון, שחוב זה צץ לי כרעם ביום בהיר, אשמח להעזר בך בשאלה אחרונה. הכוונה "בלעדכן תיקים", זאת אומרת לעדכן את המנהל המיוחד, הכנ"ר. הנושים כבר קיבלו ממני צו כינוס מזמן. היכן מעדכנים מעבר לזה שאשלח גם לביטוח לאומי ? תודה תודה
ראשית, מקומות כמו משרדים ממשלתיים לא הייתי מסתפקת וסומכת על דואר רשום עם אישור מסירה, אלא מבצעת מסירה בעצמך ומוודא שיהיה עיכוב הליכים ועם מי דיברת. אלו בדרך כלל מהמקומות הבודדים שאני שולחת את הלקוח ולא שליח. שנית, לעדכן הכוונה לעדכן בכל תיקי ההוצל"פ וחובות אחרים שטרם ניפתח תיק הוצל"פ וכן עלייך לשלוח לכל הנושים או עורכי דינם העתק מצו הכינוס ברשום עם אישור מסירה. אחרי שיחזרו אלייך אישורי המסירה, תצטרכי לשלוח העתק לנאמן מאחר ולדיון ההכרזה תהיה חייבת לבוא פיקס אחרי אישורי מסירה, דוחות חודשיים ותשלום חודשי. בהצלחה
תודה לתשובתך. כבר שלחנו לפני כחודשיים (מיד כש'קבלתי את צו בכינוס) לנושים שאני יודעת עליהם, והייתי איתם בהוצאה לפועל קרוב ל- 20 שנה. זה בנקים, בעקבות עסק שקרס והייתי חתומה בערבות אישית. ביטוח לאומי זה משהו חדש לגמרי (רק מאתמול), ובכוונתי להגיש בפניהם כבר ביום ראשון את צו הכינןס ולפעול לפי עצותייך. אך, אם לא פנו להליכים , האם עדיין אני צריכה לעדכן את הנאמן? אני משלמת את התשלום החודשי (500שח) ושולחת דוחות דו חודשיים, האם בדוח הבא עלי לפרט בפני הנאמן את דרישת החוב מביטוח לאומי? אגב, עברו 4 חודשים מאז שקיבלתי את הצו ועדיין המנהל המיוחד לא זימן אותי, והדיון להכרזה מתקיים כבר ביוני השנה, האם אני פונה אליו, או מחכה בשקט עד שיזמן אותי? תודה ענקית
ןפני לנאמן במידה וביטוח לאומי יסרב. כמו כן פני לנאמן כי טרם זומנת לחקירה.