לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חוה

פשיטת רגל

בחודש 8/2013 נפתח עבורי תיק פשיטת רגל , יש עיכוב הליכים , יש הצהרה בפני עורך דין פשט''ר , השאלה שלי היא כזאת , עו''ד דין שמייצג אותי בתיק הוא עורך דין של בעל העסק בו עבדתי ופוטרתי , לפני מספר חודשים , סכום מזערי מכלל הפיצויים שולמו ,עד היום , שילמתי לעו''ד 8000 ש''ח , מתוך 17000 ש''ח שניקבעו , בחודש הקרוב יש דיון ראשון בתיק , לתדהמתי הרבה אני מוצאת עצמי רצה אחרי עורך הדין , שכמעט אינו עושה דבר בתיק פשט''ר לאחר שביקשתי אפשרות להסרת מגבלות על רשיון נהיגה + בנק , לאחר אין ספור תחנונים וריצות שלי לבית משפט הוסרה המגבלה על הרישיון אבל מאחר והיה איחור בבקשה , עלי לעשות את תהליך הוצאת רישיון נהיגה מהתחלה , כך גם לגבי חשבון בנק לאחר שהוגשה בקשה נישלחתי ע''י העורך דין להוצל''פ ליידע אותו מי עדיין לא התיר את המגבלה , לאחר חודשים של המתנה נישלחתי שוב ע''י עורך הדין לבית משפט בלוד כדי להוציא טופס מקור של אישור פתיחת בנק כך עשיתי , שום בנק כולל בנק הדואר לא מאשר לי לפתוח חשבון , אני מוצאת עצמי שוב חסרת אונים , שוב טלפון לע''וד שטוען שיברר , יש לציין שמעבר לריצות אני עושה את מילוי הדוחות החודשיים לכונס נכסים , וגם מוסרת אותם ידנית , בנושא הפיצויים שלא שולמו ע''וד מנע ממני לתבוע את המעסיק בבית דין לעבודה , בטענה שזה עניינו של הכונס והוא יטפל בכך ,לפני מספר ימים לאחר התעלמות מוחלטת של הע''וד ביקשתי פגישה דחופה , כשהעלתי טענותיי , קיבלתי אין ספור התנצלויות , כשטענתי לפניו שאם יש בעייה של ניגוד אינטרסים מאחר והוא עו''ד של המעסיק לשעבר , ומדובר כאן בחיי , שוב קבלתי התנצלויות , עכשיו לאחר שמנע ממני לתבוע את המעסיק ולאחר שהיה ברור שנושא זה הועבר לטיפול של הכונס , לתדהמתי הובהר שנושא הפיצויים לא הועבר לכונס , לאחר שטענתי שהוא מנע ממני לתבוע את המעסיק במשך החודשים שחלפו כיוון שהבנתי שהנושא בטיפול , העו''ד דין התנצל ושינה את גירסתו , שיבקש מהכונס אישור לתבוע את הפיצויים בבית דין לעבודה , ( למרות שטען חודשים קודם שרק דרך הכונס ) אני חסרת אונים אני בתחילת התהליך מדובר בחיי , הדיון הראשון לפניי ואני לא יודעת מה לעשות במצב מסוג זה ? אשמח לתשובה שהרי שילמתי כבר דאי הרבה , תודה

עוד שלי גרשט

אין לי דרך לבחון את התנהגותו של עוד בתיק. בעיקרון תביעת המעסיק כשאת בהליך פשר דורש הסכמה של הכונס ורב הכסף אם תזכי יילך לקופת הכינוס. בעקרון שכט שסיכמת איתו אינו כולל תביעה בביהד לעבודה ולכן לא טיפל בכך. לגבחי הדוחות כן מן הראוי שימלא אותם איתך או שתשלחי אליו את החומר וימלא. אני לא יודעת מה את רוצה לעשות כעט, אך אם את מעוניינת להחליף עוד, בדדי את הסכם שכט אם מחייב אותך בתשלום במידה ואת עוזבת. בכל מקרה הייתי משוחחת עם

חוה

אם כך משתמע שלאור העובדות רצוי שאחליף ע''וד , לעניות דעתי אין נספח כזה בחוזה שכר טרחה אך אבדוק לייתר ודאות , ובנוסף אם אעביר את תיק הפשט''ר האם אקבל החזר יחסי מעו''ד ? שהרי שילמתי 8000 ש''ח ומלבד פתיחת תיק פשט''ר + עיכוב הליכים ןפגישה עם עו''ד של הכונס לא נעשה דבר , אין ביטול הליכים של תיקי ההוצל''פ עד לרגע זה , האם מגיע לי החזר כספי יחסי במקרה של העברת תיק הפשט''ר ?:

עו"ד שלי גרשט

אני לא חושבת שעו"ד יחזיר לך מהתשלום. הסך ששילמת הולם את הפעולות שבוצעו, למרות שתמוהה מדוע לא בוצע עיכוב הליכים. לגביי החלפת עו"ד, זו החלטה שלך, לא אוכל לייעץ לך בעניין כזה למען ההגינות.

חוה

הבנתי אך מהשלב בו נמצא כרגע התיק בפשט''ר כמה עלי לשלם לעו''ד אחר להמשך טיפול בתיק ? והאם כדאי לי להמתין לדיון הראשון או כבר לבצע את השינוי , מודה על הסבלנות , תודה

חוה

אגב התשלום לעו''ד שולמו עבור דמי טירחה 8000 ש''ח ובנוסף 2700 ש''ח לפתיחת התיק , האם על הליך פתיחת תיק בפשט''ר כאשר לא בוצע שום דיון בנושא , ועם כל האי מקצועיות עד עכשיו תשלום של 8000 ש''ח ראוי , או יש מקום להחזר ?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל