לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאורה

בקשה להפטר

שלום רב, הוכרזתי כפושטת רגל בשנת 2010. עורך הדין שייצג אותי דרש ממני סכומים גבוהים לצורך הגשת הפטר ולכן כל הפניות שלי לבית המשפט נעשו באופן עצמאי. לא התמנה לי נאמן מאחר ואין לי נכסים כלל. בשנה שעברה ביקשתי לצאת לחו"ל לביקור משפחה (כל משפחתי ומשפחתו של בעלי מתגוררים בחו"ל) ואושר לי לצאת מהארץ כנגד שק בטחון בסך 10,000 ש"ח של אבא שלי ועוד צוין בהחלטה כי לאחר שובי ארצה עליי לפעול לסגירת תיק הפש"ר. האם אני יכולה להניח שכנגד תשלום של 10,000 ש"ח אני יכולה לבקש הפטר? (החוב המקורי עומד על סך 142 אש"ח לפני הריביות של הוצאה לפועל, כיום החוב הוא מעל 300 אש"ח). הכנ"ר יודע מה מצבי הכלכלי מהדו"חות שאני שולחת כל חודשיים. דבר נוסף, כרגע אני נמצאת בחופשת לידה ולצערי בתי נולדה עם בעיה אורתופדית ברגליים המצריכה טיפול שבועי במשך מספר חודשים ולאחר מכן טיפול בנעליים מיוחדות עד גיל 4. אני יודעת שאם אני מתפטרת מעבדותי אז רוב סכום הפיצויים (כ-70% המשולם ע"י חברת הביטוח) הולכים לקופת הכנ"ר, השאלה היא האם ניתן לבקש מבית המשפט שלא לעקל לי את כספי הפיצויים? ושאלה אחרונה לגבי הגשת בקשה להפטר, האם אני יכולה לעשות זאת בעצמי? אין לי אפשרות לשלם לעורך דין (עורך הדין שייצג אותי בתחילת הדרך ביקש 12,000 ש"ח להגשת ההפטר ועוד 80 אש"ח לכנ"ר). כרגע משלמת 200 ש"ח בחודש לכנ"ר. אודה על תשובתך.

עו"ד שלי גרשט

בגדול- כל דבר אפשר לנסות לבקש אם הבקשה מנומקת, תכליתית , בתום לב ואינה פוגעת בהליך. לגביי הערבות- בהחלט אפשר לבדוק את הסכום לסגירת ההפטר. יש לבדוק את תביעות החוב והסכום שצברת בקופה. לגביי פיצויי הפיטורים- שוב יש לבדוק עם הנאמן, אבל בדיקה נכונה. כל אחד יכול להגיש בקשות לבית המשפט באופן עצמאי, אך הדבר לא מומלץ. פני למשרדנו ונראה מה כן אפשר לעזור.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל