פש"ר וחוב עבור שכר דירה
שלום רב, אני נמצאת בהליך פש"ר מזה כ-4 שנים ומשלמת בזמן וומגישה דוח"ות בזמן. לי ולבעלי נוצר חוב של שכר דירה (בעלי לא נמצא בפש"ר) בסך 9 אש"ח, למרות שהסכום צריך להיות נמוך יותר היות ובעלי עשה שיפוץ מקיף בדירה לפני שעזבנו אותה ובעל הדירה אמר שנקזז לו את עלות השיפוץ מהחוב על הדירה. השאלה שלי היא האם בעל הדירה יכול לנקוט נגדי בהליכים על אף שאני נמצאת בהליך פש"ר (יש בידו שקים על שם בעלי שחשבון הבנק שלו נפרד משלי)? ובמידה ואכן פועל נגדי מה יעלה בגורל הליך הפש"ר? הסיבה לעיכוב בתשלום שכר הדירה היא שבעלי לא עבד הרבה זמן ואני אושפזתי ולא עבדתי וכך נוצר מצב שלא הצלחנו לעמוד בתשלום. מדובר בחוב של סוף שנת 2013 והיום אנחנו כבר לא מתגוררים בדירה הזו. אודה לתשובתכם.
ליאורה שלום, יצירת חוב חדש בהליך פש"ר אסורה ועלולה ליתן משקל על התנהלות בחוסר תום לב. משאלתך לא ברור כמה חודשים את לא משלמת שכ"ד, כדי שאוכל ליתן לך תגובה ראויה אבקש לקבל יותר פרטים... במצב כפי שאת מתארת היית צריכה להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום, על מנת שזה יגיש לבית המשפט בקשה למתן הוראות על מנת שיופחת צו התשלומים שלך כאשר היית חולה וכמו כן, בקשה / הודעה לנאמן על העובדה לפיה דמי השכירות אינם משולמים במועד... יכול שבית המשפט היה מוצא לנכון להתערב ומזמן את בעל הנכס כדי שייתן לך אורכה מתאימה לתשלום הפיגור בשכ"ד... נכון להיום עלייך למצוא דרך לפיה החוב יסולק באופן אחר כדי שלא תצטיירי בעיני בית המשפט כמי שנוהגת בחוסר תום לב. הצעתי לך כי תצרי קשר עם עו"ד הבקיא בתחום והוא יכוון אותך למצוא הפיתרון המעשי עבורך. את רשאית לפנות למשרדי כדי שאוכל ליתן לך הכוונה מתאימה. המשך יום נפלא....