איך ניתן לסיים את ההליך
הוכרזתי כפושט רגל השנה עם חובות עפ"י הצהרתיי כ450 אש"ח ץ תביעות חוב קיימות בתיק עפ"י הכונס כ250 אש"ח . אני משלם כל חודש 250 ש"ח ומגיש דוחות בזמן (את סכום התשלום נקבע לי כשהייתי מקבל קיצבת נכות כללית 1600 ש:ח ) אני נכה 83% מעבודה ומקבל קיצבה חודשית כ7000 ש"ח . לאחרונה גם קיבלתי סכום רטרואקטיבי עבור שנים קודמות. שחלקם שולמו לעו"ד המטפל בתיק הנכות.חלק לאבא שלי שממן אותי כל השנים הללו . ונותרתי עם סכום נוסף כ100 אש"ח . ולשאלות : 1- האם הכונס יכול לדרוש את הכסף ששלמתי לאבא שלי חזרה? 2- איך מנקודה זו אני מסיים את ההליך ולקבל הפטר ? 3- למיטב הבנתי אני אהיה מחוייב לשלם סכום כולשהו . בעקבות הנכות שלי שהיא לצמיתות , מה הסכום שאצטרך לשלם אם בכלל ? בתודה מראש
שלום רב, ראשית, על מנת לענות לך באופן יסודי, אני מציע כי תעביר אלי עותק מדוחות ההכנסות/הוצאות, אותם הגשת לכונ"ר במהלך ההליך בטרם השתנתה/הוגדלה קצבת הנכות שלך. לעניות דעתי, בעל התפקיד, (המנהל המיוחד שהפך לנאמן על נכסיך), אשר מונה בהליך הפש"ר שלך יבקש לערוך בדיקה נוספת לפיה הוא יאבחן את המצב הכלכלי שלך נכון להיום. שנית, הכונ"ר רשאי לבקש ממך כי תשיב לקופה את הכספים אותם העברת לידי אביך, מהנימוק לפיו אביך בחר לסייע לך מרצונו הטוב והחופשי, ובמידה ועשה כן באופן רצוף, אפשר לראות עזרתו כהכנסה נוספת אליך. משכך, יראו בהעברת הכספים אליו כהעדפת נושה... שלישית, על מנת לענות לך לגבי סיומו של ההליך, אני נדרש לפרטים נוספים כגון גילך, מצב בריאותך, המגבלות מהן אתה סובל עקב הנכות ועוד פרטים לגבי אופן ההסתבכות הכלכלית שלך (ניתן לראותן בתצהיר אותו הגשת בתחילת ההליך). רביעית, אין כל חובה לפיה יהא עליך להוסיף כספים לקופת הפש"ר על מנת לקבל הפטר. חמישית, לגבי הפטר.... ניתן להגיש בקשה להסדר נושים בהתאם לסעיף 52 לפקודת פשיטת הרגל, במסגרתה יכול ותקבל הסכמת הנושים להפטר על בסיס הסדר, בסכום אשר יספק את הנושים, שלהבנתי אינם רבים כל כך... אני מייעץ לך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום אשר יסייע בידך לסיים ההליך בו אתה נתון.... כדאי בהחלט !! בברכה,
אני מודה לך על תשובתך . לגביי שאולתייך אני בן 39 נכה ביד ימין (יד דומיננטית)איבדתי את המוטוריקה והתחושה בכף היד (כף יד משותקת )- וכן סובל מפוסט טראומה CPTSD לגבי עזרתו של אבי -עד לפני צו הכינוס הוא עזר לי ובידיעה שביום שיקבע לי הנכות החזיר לו את הכספים (מרגע צו הכינוס הפסיק את עזרתו) אופן ההסתבכות עפ"י חוות דעת המנהל המיוחד אושרה (נעקצתי ע"י אדם שכבר לא בן החיים) אשמח לתשובות נוספות בעניין תודה.
שלומות, עפ"י הנתונים סלולה לך הדרך להפטר המיוחל.... צר עימי קשר טלפוני.