מספר שאלות
שלום רב, בעקבות מחלה שפרצה אצלי לפני שנה צברתי חובות. אני מתגוררת כעת בבית הוריי ומקבלת קצבת נכות מבל"ל. אני מיוצגת ע"י עו"ד של השלכה לסיוע משפטי, אשר מתפקידה להכין בקשה לפש"ר ולהכריז עליי כפושטת רגל. מעבר לכך היא מדגישה שאינני לקוחה פרטית שלה ולא מוכנה לתת לי ייעוץ. בשלב זה אני ממתינה לצו כינוס. מספר שאלות: 1. הבקשה נערכה בחודש ינואר והוגשה בחודש מרץ. בינתיים נפתחו עוד שלושה תיקים בהצל"פ. האם כדאי לעדכן את כונס הנכסים, ואם כן, כיצד מגישים עדכון זה? 2. בנוסף, רובליקת ההוצאות בהגשת הבקשה נתמלאה בחיפזון כאשר עו"ד דחקה בי לתת תשובות סופיות במעמד פגישתנו הראשונה והיחידה (ולדבריה גם האחרונה) ואני אינני הייתי ערוכה היטב לכך. האם כדאי בשלב זה לעדכן את הכנ"ר בהוצאותיי? 3. סה"כ יש לי 7 תיקים בהוצל"פ שמתנהלים בלשכות שונות. האם אני יכולה להגיש בקשה לעיכוב תהליכים עבור כל התיקים יחד? 4. קיבלתי בשבוע שעבר אזהרה חדשה מהוצל"פ. לראשונה שמתי לב שיש לבקש חקירת יכולת, דבר שלא עשיתי באף אחד מהתיקים הקודמים. האם נכון בשלב זה להגיש את הבקשה הזאת? האם חקירת יכולת תופסת לכל התיקים או שיש לבקש חקירת יכולת לכל תיק בנפרד? אם פספסתי את הזמן לבקש חקירת יכולת בכל התיקים הקודמים, האם יש טעם לפעול בנושא זה וכיצד? מודה מראש על ההתייחסות! :) יעל
יעל שלומות, אשתדל לענות על שאלותייך בהתאמה, 1. עדכון רשימת חובות מוצהרים... האם תיקי הוצל״פ שנפתחו מאוחר יותר דווחו על ידך בבקשה המקורית כחובות בטרם נפתחו תיקי הוצל״פ בגינם ? במידה ולא ו/או נשכחו ממך בעת הכנת הבקשה, את רשאית להגיש בקשה לעדכון רשימת החובות.... 2. את מחויבת להגיש דוח הוצאות והכנסות מדי כל חודשיים. משכך, עדכני את הדוח הבא שיוגש. 3. עם קבלת צו הכינוס כנגדך, ניתן במסגרתו צו עיכוב הליכים אותו עלייך להעביר לכל לשכות הוצל״פ בהן מתנהלים תיקים כנגדך וכן לידי הנושים. 4. אנא הוגי ע״י לתיקי הוצל״פ כי הוגשה מטעמך בקשה לצו כינוס ובשל כך תבקשי עיכוב הליכים בכל התיקים עד למועד קבלת צו הכינוס. בד״כ רשמי ההולם מתחשבים בבקשה כנ״ל. במידה ותהיי זקוקה לייעוץ נוסף, הרגישי חופשי לפנות למשרדי. בהצלחה.
תודה רבה על הייעוץ, עזרת לי מאוד וכבר היום הגשתי בקשה לעיכוב הליכים כפי שהדרכת אותי. :) ברשותך מספר שאלות נוספת: 1. החל מאיזה שלב אני מחוייבת להגיש את דו"ח ההוצאות הכנסות? האם החל ממתן צו כינוס? האם אני מקבלת הודעה (מכתב) שניתן לי צו כינוס עם הסבר על מה שעליי לעשות בדיוק? 2. אני משלמת סכום קבוע כל חודש להוריי עבור כלכלה והשתתפות בהוצאות הבית (כולל טלפון נייד וביטוח בריאות שהם משלמים עליי), כיצד עליי לדווח על ההוצאה הזאת ואיזה אסמכתאות אפשר במקרה זה להציג? שוב תודה!
צרי קשר טלפוני....
כל מחשב זוכר אותי אחרת :)