נכס שנתפס ....מה גורל ההפטר?
שלום אדוני. נזכרתי ועל כן אני שוב פונה. אני בהליכי כינוס עם מנהל מיוחד שמונע ועם תאריך דיון לנושים 12/2015 משלם ומדווח כמו שעון (שוויצרי). בעבר מטעמי מס שימשתי נאמן לפיסת קרקע שחבר ילדות רכב 0מוכח במסמכים) וכאמור אני שמשתי כנאמות זמנית על פי חוק. העסקה הסתבכה כאשר עורך הדין חלה ואןשפז ובטעות משרדית (מוכחת ומוצהרת) נרשם הנכס על שמי עם הערה "אי עשיית עסקה" בנסח טאבו. בין לבין נתפס הנכס ועוקל ע"י נושה ובהמשך כונס אצל המנהל המיוחד. כלהסבר לא הועיל, המנהל וסיבותיו עימו אינו משתף פעולה עם בעל הקרקע ובא כוחו, ועל כן הגישו תביעה להשבת הנכס. כאמור לי יש דיון וכל הפרמטרים מאפשרים לי בקשת הפטר בדיון. השאלה: האם התביעה בין חברי לבין המנהל המיוחד דוחה את מתן ההפטר או אני יכול להכריז כי אני לא צד בענין ואני מוותר ויתור מוחלט עד להסדר /פסק דין/ בינהם? תודה
נתן שלומות, כל עוד מתנהל הליך של ביטול הענקה ו/או ביטול עסקת מקרקעין כאמור, הרי שלא יינתן לך הפטר. משכך, עליך לעמוד על זכויותיך ולהוכיחם בפני הנאמן בתיקך באמצעות עו"ד אשר ייצג אותך בעניין דא. העניין הוא חשוב מדי בכדי שתוכל לזלזל בו. ביטול הליך כאמור יכול ויפגע בהליך הפש"ר שלך. בהצלחה.