פשיטת רגל וגירושין
שלום, אני ובעלי כבר 7 שנים מוגבלים ביכולת הוא משלם 700 ואני 250 כל חודש. החלטנו להחליף עורך דין ולגשת לפש"ר. בעלי הוא החייב המרכזי ואני פחות. העו"ד הציע להגיש גם אותי לפשיטת רגל חודשיים לאחר בעלי. בחודשיים האלו החלטנו להתגרש. עכשיו אני מנסה לחשוב מה יהיה התהליך הכי טוב בשבילי האם ללכת לפשיטת רגל או לנסות לסגור את החוב שעומד על 150,000 ש"ח. העו"ד שלי אומר שהרפרנטית מדברת על 40,000 ש"ח ואז החוב שלי נסגר וכך אני נשארת עם כרטיס אשראי ומסגרת מינוס בבנק וכו'. אם אני הולכת לתהליך פש"ר אז זה כתם לכל החיים וגם אין לי מושג אם זה באמת יגמר תוך שנה כל העניין, לפי העו"ד שלי הוא אומר שנה שנה וחצי...מי מבטיח לי שכך יהיה? ואם זה יהיה 3 או 4 שנים? בכל מקרה כפושטת רגל לא יהיו לי אשראים בכלל ויש לנו 3 ילדים קטנים זה יהיה מאוד קשה להתנהל רק במזומן הייתי שמחה לעצה באיזה תהליך לבחור? ועוד דבר חשוב..האם יש לכם לתת לי מושג כמה יהיה עליו לשלם מזונות? תודה מראש
ליאת שלומות, שאלותייך מצריכות עיון במסמכים שמצויים בלשכת ההוצל"פ, אנא עשי כדי לקבלם, מדובר על סריקת תיקים ארצית כולל פרטי כל תיק בנפרד. מעבר לכך, אשמח לייעץ לך ורצוי שתתאמי פגישה מסודרת. לגבי דמי המזונות אותם ישיתו על החייב / הגרוש שלך, הרי שאלו תלויים במצבת הכנסותיו והכנסותייך ומאסת החובות הרובצים על החייב והתשלום החודשי אשר מוטל עליו לאור צו הכינוס שניתן כנגדו. הטלפון של משרדי הינו 04-8660110 בהצלחה. טל גוטרמן, עו"ד