לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

פשיטת רגל?

שאלה בנוגע לפשיטת רגל, אשמח לסיוע. ברשותי גובה חובות ע"ס 7 מיליון שקלים בהוצאה לפועל. אני נשוי. אני מתגורר יחד עם אישתי בדירה, אך הדירה לא רשומה על שמי, אלא רק עם אישתי עם זאת, אני רשום על המשכנתא בבית. יש לי במבטחים כספים בסך 130 אלף. באם אני פונה להליך של פשיטת רגל, האם ניתן לממש את ה-"מבטחים" וכן לגעת באיזה שהיא דרך בדירה (כאמור, משכנתא על שמי, אך הדירה לא רשומה על שמי). אשמח לסיוע.

טל גוטרמן, משרד עורכי דין

משה שלומות, בהליך פשיטת רגל ניתן כנגד החייב צו לכינוס נכסיו. במסגרת נכסי החייב הכנסות התא המשפחתי נחשבות כמקור ממנו ניתן להיפרע מאת החייב. לדברייך אתה מתגורר יחד עם אשתך בדירת מגורים אשר רשומה על שמה ולא על שמך. לפיכך יבדוק בעל התפקיד אשר ימונה בתיק הפש"ר שלך, האם רישומה של הדירה נעשה כדי הברחת נכס או שמא דירת המגורים הייתה בבעלותה של אשתך עוד בטרם נישואיכם. לגבי המשכנתא, הרי שאם אתה משלם את המשכנתא ו/או היא רשומה גם על שמך, הרי שיש לך אי אלו זכויות בדירה, מהם ניתן להיפרע. לגבי קופת הגמל מבטחים, כספים המוחזקים בקופות גמל ושאינם לקצבה, מוקנים לנאמן בהליך הפש"ר. אני מייעץ לך בחום לפנות לעו"ד אשר יסייע לך ובתנאי שעו"ד זה בקיא ברזי הליך הפש"ר. לידיעתך, אין רבים כאלה. משכך, טוב תעשה אם תשכיל לבחור את המתאים והראוי לך. בנימה אישית, אל תתפתה לכל מיני פירסומים מפתים, כאלה ואחרים המפורסמים ברשתות החברות, כיוון שפרסומים אלה לעיתים מוטעים ומטעים ולכן היזהר עד מאוד !!! בהצלחה .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל