החזקת באנג
שלום אני בת 17 ועשרה חודשים. לפני מס' ימים ישבתי עם חברים בגן ציבורי, כנראה בגלל הרעש הגיעה משטרה, הם חיפשו לי בתיק בניגוד לרצוני ומצאו באנג (רכשתי אותו בפיצוציה).אני לא מעשנת סמים אלא רק טבק (דראם). לקחו אותי למשטרה וערכו עליי חיפוש, בסוף אמרו שמתכוונים להגיש כתב אישום על החזקת באנג ועל תקיפת שוטר. כמו כן, לפני כשנה חיפשו אצלי בבית סמים ולא מצאו כלום (הגיעו אליי בגלל שמועות). למרות שלא עישנתי סמים והבאנג היה רק לצורך עישון טבק, ניתן להגיש נגדי כתב אישום? האם זה ישפיע על גיוסי לצה"ל? מה העונש שאני יכולה לקבל בגין אחזקת באנג ותקיפת שוטר? תודה
שלום רב, בעיקרון ניתן להגיש כתב אישום. לעניין הבאנג יש לבחון על פי חומר הראיות אם החיפוש היה חוקי, ואם לא, יכולות להיות לכך השלכות לעניין קביעת האשמה בכך. לעניין תקיפת השוטר, לא ברור מה אופי התקיפה ויש לבחון את חומר הראיות. היות ואת קטינה, דרך המלך לסיים תיק זה (בהנחה שהוא סגור ראייתית ומוגש כתב אישום) היא בדרכי טיפול וללא הרשעה פלילית, כך שהדבר לא אמור להשפיע על גיוסך (למעט ליחידות מובחרות ביותר אולי). כמו כן, לעתים, ובעיקר נוכח היעדר עבר פלילי, ניתן למנוע הגשת כתב אישום.
שאלות נפוצות:
מיטל ש