לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני

סגירת תיק

שלום יאיר, אני רופא במקצוע, התגרשתי מאישתי, בתהליך הגירושין המציאה תלונות על אלימות במשפחה, התיק נסגר מעילת חוסר ראיות. השאלה איך זה יכול להשפיע לי על הקריירה, התיק סגרה אותו הפרקליטות שאלות: 1. איך א ני יכול לשנות עילת הסגירה ? האם א ני יכול להגיש מכתב באופן עצמאי לפרקליטות 2.האם זה מופיע בתועדת יושר מהמשטרה? כי נגדי לא הוגש כתב אישום ואיך אני יכול להוצאי תעודת יושר שלא דרך מוסד מסויים תודה רבה

רוני

היי יאיר הלכת לתחנת משטרה וביקשתי להוציא תעודת יושר, הם רק הוציאו רישום פנימי של המשטרה ולא תעודת יושר , הם אמרו רק גוף ציבורי או פרטי אחר יכול לבקש בשבילי אבל אי אפשר להוציא לעצמי... כי ברישום הפנימי כתוב תיק נסגר מעילת חוסר ראיות, קצין החקירות אמר שלא בהכרח ידבה יופיע בתעודת היושר, האם זה נכון ? ואיך אפשר להוציא בכל זאת תעודת יושר לא דרך גוף נוסף? תודה יאיר

רוני

היי, אני הוצאתי תדפיס רישום פלילי שבו מופיע תיק סגור מעילת "אין מספיק ראיות", מה אני מוסר למעסיק רק את הדף הראשון כי אין לי תיקיים פתוחים או הרשעות

עו"ד אלון שליכטר

ככלל אין למעסיק זכות לקבל את הרישום הפלילי שלך. במידה ואי הצגת הרישום תפגע בקבלתך לעבודה אתה יכול להציג רק את העמוד הראשון של גיליון המרשם הפלילי. בברכה, אלון שליכטר, עו"ד 054-6762373

עו"ד אלון שליכטר

ניתן להוציא תדפיס רישום פלילי (שלך) מכל תחנת משטרה ללא עלות. אני מדגיש, יש לבקש "תדפיס רישום פלילי". בכל אופן, אתה מוזמן ליצור איתי קשר על מנת לקבל הכוונה (054-6762373) בברכה, אלון שליכטר, עו"ד

עו"ד אלון שליכטר

רוני שלום, מדברייך אני מבין שיש 3 נושאים שדרושים מענה: 1. השפעה של תיק סגור. 2.שינוי עילת סגירה. 3.הוצאת גיליון רישום פלילי. נתחיל דווקא מהשאלה האחרונה, גיליון רישום פלילי ('תעודת יושר'), ניתן להוציא מכל תחנת משטרה ללא עלות. בעניין השאלה ה-2, ניתן להגיש בקשה לגוף שסגר את התיק ועל ידי כך לשנות את עילת הסגירה מחוסר ראיות לחוסר אשמה, ובכך יימחק הרישום הפלילי כליל. יש להדגיש, בקשה מסוג זה עליה להיות נתמכת בחומר הראיות ובעלי נימוקים עובדתיים ומשפטיים, לכן מומלץ להסתייע בשירותיו של עו"ד בתחום המשפט הפלילי על מנת להגישה. בעניין השאלה הראשונה, מאחר ומדובר בתיק סגור יש רשימה מצומצמת של בעלי תפקידים שיכולים לראות את התיקים הסגורים, וזאת על פי חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"א-1981 (בתוספת השלישית רשימת הגופים שרשאים לראות תיקים סגורים). יחד עם זאת, הפרקטיקה היא שמעסיקים רבים דורשים (בניגוד לחוק) 'תעודת יושר' ולכן יכולה למנוע קבלה לעבודה / קידום בתפקיד / סיווג וכדו'. בברכת חג שמח ושנה טובה, אלון שליכטר, עו"ד - משפט פלילי ודיני תעבורה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פלילי