לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מתן

מצלמות אבטחה

ניגנב לי בחדר כושר משהו, וכשביקשתי מההנהלה לצפות במצלמת אבטחה נאמר לי שאסור להם להראות לי ולהפליל מישהו, רק עם צו משטרתי , זה נכון? מה החוק אומר לגבי העיניין?? תודה.

עו"ד אלון שליכטר

היי מתן, יש להגיש תלונה במשטרה, מומלץ להגיש את התלונה מהר ככל הניתן וזאת בשל כך שיש בדר"כ מגבלה של זמן בשמירת הצילומים במצלמות האבטחה. על התלונה לפרט את כל הראיות הרלוונטיות לעניין, לרבות שמות, תאריכים וכדומה. ניתן להתייעץ עם עו"ד הבקיא במשפט הפלילי טרם הגשת התלונה, וזאת לשם הגשת תלונה מסודרת ובהירה. בברכה, אלון שליכטר, עו"ד

מתן

תודה על התגובה, העיניין הוא שמה שנגנב לי הוא לא דבר יקר ערך, מדובר בכפפות לאימון, אבל העיניין העקרוני עיצבן אותי. המשטרה מחוייבת לפעול גם אם לא מדובר בדבר יקר ערך ?

עו"ד אלון שליכטר

בגדול, למשטרה חובה לפתוח בחקירה כאשר נודע לה על ביצוע עבירה. בשני סייגים: רשות אחרת מוסמכת לחקור; או העדר עניין לציבור (למעט עבירות שאינן פשע). עבירת הגניבה היא עבירה מסוג עוון ולכן אינה מחויבת לפתוח בחקירה אם אין עניין לציבור / עבריין לא נודע וכו'. יחד עם זאת, יש לברר עם חדר הכושר / מתאמנים אחרים, האם מדובר במקרה נקודתי או על מספר מקרים, וזאת טרם הגשת התלונה. ממליץ על ייעוץ אישי עם עו"ד בתחום הפלילי. בברכה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פלילי