לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסף

עבריין רכוש האם יש דרך לצאת מזה נקי?

שם תוכן הודעה:לפני 5 חודשיים ביום שישי בערב בשעה 23:14:56 נגנב לי אופנוע ים בשווי 80 אלף שקל מתחת לבית. הוא היה קשור כמו שצריך בשרשראות ומנעולים. הגיעו 4 אנשים { מתוכם לערכתי 3 ערבים ואחד יהודי} ירדו מרכב טנדר. 2 אנשים שמרו על השטח אם 2 אקדחים במכנסיים השאר עבדו על המנעולים והשרשראות 5 דקות אחרי זה האופנוע היה קשור לרכב שלהם, כפי שידוע לנו הם נכנסו לאחד הכפרים באזור. כל זה היה מצולם ב4 מצלמות הבטחה בשעה 00:00 התקשרו אלינו מהמשטרה להודיע לנו שניגנב האופנוע ויש להגיע למשטרה להגיש תלונה. בשעה 5:30 בבוקר יצאנו מהמשטרה אחרי שהמתנו כל הלילה להגיש תלונה. בשעה 12:00 של יום שבת{ כמה שעות אחרי} לקחנו על עצמנו את העבודה איתרנו את הבעלים של הרכב את הכתובת ואת הטנדר שהיה מעורב בגניבה בתוך חצר של בית מגורים. היה זיהוי ודאי. 4 וחצי מטרים מהחצר נימצא השרשרת והמנעול של האופנוע. הזמנו משטרה ועצרו את החשוד והרכב המעורב , לחשוד יש עברות רכוש רבות לו ולסובבים אותו. כמובן שהחשוד לא שיתף פעולה בחקירה ואמר במילים כאלה ואחרות " תחפשו עוד קצת ותימצאו את האופנוע" כרגע אף אחד לא מדבר אתנו ולא מוכן להסביר לנו איפה התיק עומד במשטרה זה נימצא בבחינה האם להגיש כתב אישום. לפי הבנתי במשפט פלילי, יש משפט " כאשר יש ספק, אין ספק" אפילו שיהיה ספק הכי קטן שהוא לא היה מעורב בזה. התיק יכול ללכת לכיוון סגירה ואני הפסדתי 80 אלף שקל . גם לנוכח הממצאים שהשרשרת נמצאה קרוב לבית שלו וגם לזה שהרכב נימצא אצל החשוד בחצר וגם שזה שיש לו עברות רכוש רבות. השאלה שלי האם אני יכול לעשות משהו בנידון ? הרי ברור לי שהמשטרה לא פעלה כמו שצריך, ואם היו מתחקרים גם את החברים שלו { שאנחנו יודעים שהם ידעו מידע על המתוכנן} הכל היה ניראה אחרת האם אני יכול ללכת למשטרה ולדרוש לנוכח הממצאים להעמיד אותו לדין. האם אני יכול לתבוע את המשטרה על רשלנות? האם יש סיכוי שאני לא הולך להפסיד פה 80 אלף שקל בגלל החוקים של מדינת ישראל { הרי ברור שהוא מעורב בזה בדרך כזאת או אחרת} תודה רבה והמשך שבוע טוב

יוסף

???

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פלילי