עבירה פלילית
שלום עו"ד אלון, רכשתי מחנות מוצר בעלות 200 ש"ח וכשהוא באריזתו המקורית ועם מקור הקבלה שבתי לחנות לבקש להזדכות על המוצר (טרם עברו 14 יום). המוכר כעס מאוד וסרב לזכות אותי בטענה שהחנות שלו לא כלולה בחוק ואני צריכה לומר תודה אם יתן לי אפילו להחליף.ניסיתי לנצל שעשיתי טובה במקום עבודתי כקופאית לאישתו כדי שיבוא לקראתי.אמרתי שבדקתי והעלות ששילמתי מופקעת והוא עוד יותר התעצבן דיבר קצת לא יפה ואמר שלא מוכן לדבר איתי או לתת לי שירות והמשיך לטפל בלקוחות ולהתעלם.ראיתי שאני ממתינה הרבה והתחלתי גם אני לצאת מדעתי.התיישבתי על כסא ואמרתי שאני מחכה לפתרון וזה אמר תחכי.פתאום דחף לכיווני איזה דוכן שכמעט פגע בי ובשלב הזה הייתי מאוד כעוסה ויצא לי בחצי הלצה חצי רצינות שאני ממס הכנסה ואני אבדוק לו את הספרים.לא ביקשתי לראות ספרים או משהו סתם זרקתי לאוויר ובסוף הוא רשם לי את המילה "זיכוי" על הקבלה. למחרת אישתו הגיעה למקום עבודתי כדי לברר פרטיי האישיים דרך קולגות שלי וסיפרה בעבודתי שגנבתי מוצרים מהחנות שלהם והוא הגיש עלי תלונה על "התחזות לעובד ציבור".אציין שלמחרת גם הגעתי לחנות להתנצל כי אני לא כזאת אבל הייתי כבר עצבנית על ההתנהלות. מה ההשלכות של הסיפור הזה עלי?
היי שולי, במידה והוגשה תלונה כנגדך במשטרה ותזומני לחקירה, מומלץ להסתייע בעו"ד מהתחום הפלילי טרם החקירה וזאת בשל הנתונים שמסרת בשאלתך. לצערי לא ניתן להשיב לשאלתך בצורה מפורטת בשל מורכבותה. בברכה, אלון שליכטר, עו"ד
שאלות נפוצות:
מיטל ש