הסתבכות במרמה אפשרית שלא במכוון
שלום, לפני כמה חודשים רכשתי כמה מוצרים מ-Ebay שנשלחו אליי למחסן בארצות הברית ומשם לביתי בארץ. הקניה נעשתה ממוכרים בעלי קרדיט גבוה, שולמה באמצעות Paypal והם נראו אמינים לחלוטין. המוצרים נשלחו אליי מחנות מקוונת באינטרנט (לא של המוכר מEBAY), אך לא היה לי חשד כי הכל היה נראה תקין. לאחר כמה זמן, נתגלה לי מהחנות ששלחה אליי שהמוכר הזמין מהם באמצעות כרטיס אשראי, נתן להם את כתובת המשלוח שלי ולאחר כמה זמן ביטל את עסקת האשראי מולם (ייתכן שהמוכר השתמש בכרטיסי אשראי גנובים ואז הלקוחות שגילו את העסקאות ביטלו אותם)- כך יצא שהחנות בעצם שלחה אליי מוצר ולא קיבלה על כך תשלום. דיברתי עם נציג תמיכה של החנות ושאלתי אותו אם עליי להחזיר את המוצרים והוא אמר שאין צורך והם מטפלים בעניין מול חברת האשראי מהם נרכשו המוצרים, אך אני חושש שעדיין יכולות להיות לכך השלכות אזרחיות/פליליות משום שהמוצרים שהגיעו אליי נרכשו בצורה לא חוקית (אף על פי שאני שילמתי למוכר כדין ולא אני רכשתי מהחנות המקוונת). מה דעתכם?
שלום רב, מהנתונים שמסרת לא עולה אחריות פלילית שלך לנושא.
החנות ממנה רכשו היא בארצות הברית- האם החוק שם שונה? האם המוצרים שברשותי לא נקראים רכוש גנוב משום שלא שולם עבורם כסף?
אני לא מכיר את החוק בארה"ב. לצורך העניין, אתה שילמת למוכר ואף פנית לאי ביי. אני לא רואה בעיה מצידך. נראה שפעלת כדין.
לא פניתי לאי ביי- פניתי לחנות ממנה המוכר רכש (חנות מקוונת כמו bestbuy walmart וכו')- כלומר יצא מצב שהחנות שלחה אליי דברים ולא קיבלה עליהם תשלום, ופה אני מפחד שעל אף שהסברתי להם את המצב והם אמרו לא להחזיר את המוצרים, עוד כמה חודשים הם יאשימו אותי על החזקת רכוש גנוב.
שאלות נפוצות:
מיטל ש