פגיעה של המעסיק בקרן הפנסייה שלי
שלום רב! עבדתי אצל מעסיק שהפריש לי הפרשות בסיס בלבד לקרן הפנסייה למרות שהייתה לי קרן פנסייה קיימת פעילה לפני שהתחלתי לעבוד אצלו עם הפרשות של 8.33,5,5 . כל הזמן בקשתי ממנו שישלם לפי הפרשות מלאות והוא סירב. יש לי מחלה והגשתי בקשה לקצבת נכות . הקצבה אושרה ויש לי 100 אחוז נכות רטרואקטיבי מ04.2012 לצמיתות . אך מה הבעייה מכיוון שההפרשות היו הפרשות בסיס של 3.33 פיצויים 3.33 תגמולי עובד ו3.33 תגמולי מעביד ( הפרשות חובה משנת 2011) מחשבים לי את הקצבת נכות על סמך ההפרשות לתגמולים ולא על פי השכר שבאמת היה בפועל . בקיצור מכיוון שלא הפריש הפרשות מלאות כפי שהיה צריך על פי חוק נפגעה לי הקצבת נכות באופן קשה לצמיתות. מה עליי לעשות במקרה זה?? האם עליי לתבוע את המעסיק על כל הנזק שכאמור מדובר על נזק רטרואקטיבי וכן נזק עתידי ומדובר על מעסיק פרטי קטן ?? אם אבקש ממנו להעביר את כל ההפרשות עכשיו כתקנן האם זה בסדר ? והאם חברת הביטוח תקבל זאת ותעשה חישוב מחדש ?? למי עליי לפנות ואת מי עליי לתבוע? תודה רבה
הנך מוזמן לייעוץ אישי בנושא, על מנת לבדוק את תלושי השכר אל מול ההפרשות הפנסיוניות, ולטעמי, אם קיימת פגיעה יש לפנות לאקטואר.
הי. אז האם עליי לפנות לאקטואר? או לעורך דין שיתייעץ עם אקטואר?
לעורך דין קודם לאקטואר.