דיני עבודה , בונוס , חל"ת
בתחילת 2020 קיבלתי הודעה מהמעסיק כי עמדנו ביעדי המכירות של החברה בשנת 2019 ובחברה שלנו כאשר עומדים ביעדי החברה כל המחלקה זכאית לבונוס הבונוס היה אמור להתקבל באפריל 2020 אך בשל הקורונה הבונוס לא חולק והחברה הוציאה אותי ועוד עובדים רבים לחל"ת לאחר החזרה מהחל"ת התברר לי כי כל העובדים שלא הוצאו לחל"ת לבסוף קיבלו את הבונוס אם כי בשלב מאוחר יותר לאחר חזרתי מהחל"ת ביקשתי את הבונוס בתחילה המנהלת של המחלקה אמרה שלא צריכה להיות בעיה ושתטפל לי בנושא מאוחר יותר טענה בפניי כי הוחלט לתת את הבונוס רק למי שעב ד בכל שנת 2020 השאלה שלי האם זה חוקי ? ברור לי כי אין קשר בין בונוס של שנת 2019 לעבודה בכל 2020 וכמו כן ברור לי שהתשובה שלה הותאמה לסיטואציה מדובר על בונוס של כ10000 ש"ח , לאחר מכאן שלחתי מכתב לסמנכלית כוח אדם בחברה שהשיבה לי כי החברה רשאית לשנות את הקריטריונים לחלוקת הבונוס והחליטה לשנות לקבלת בונוס בשנת 2019 רק למי שעבד בכל 2020 ( אני עבדתי את אמצע מרץ 2020 ואז יצאתי לחל"ת) האם יש עילה לתביעה ? האם המהלך חוקי? האם יש משהו שעליי לעשות ? \
בונוס הינו מענד על פי החלטת החברה, והחברה יכולה לשנות את החלטתה. אך במקרה שהצגת מדובר על בנוס לשנת 2019 ולכן, יש כאן טעם לפגם בהחלטת החברה.