לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני כהן

הלנת קצבת אובדן כושר עבודה

שלום אני מקבל קצבת אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח שלי . בשנת 2019 ו-2020 לא קיבלתי את הקצבאות שלי בזמן עקב כשל פרוצדורלי של החברה . בשנת 2019 היתה הלנה של 146 יום ובשנת 2020 - 18 יום . פניתי לממונה על רשות ההון שיסייע לי לאלץ את החברה לשלם. הם פנו לחברה שטענה 1. שחוק הגנת הצרכן תשי"ח 1958 לא חל על הלנת שכר כשמדובר בקצבה אלא רק בשכר . 2. שיש התיישנות כי לא הגשתי תביעה תוך 60 יום . מה שאני כן מצאתי זה מייל ששלחתי לחברה הביטוח לאחר 30 יום בערך בו אני דורש פיצוי עבור הלנת השכר . נכון לעכשיו כבר חלפו מעל חמישה חודשים מפנייתי הראשונה לממונה על רשות ההון ולמעלה מחודשיים וחצי מרגע שהועברו אליהם כל התכתובות שלי ושל חברת הביטוח ומונה מישהו לטפל בעניין אבל עד עכשיו אין שום תגובה ושום התקדמות ( נציגות השירות רק אומרות שזה בטיפול והם יעבירו שוב בקשה לזירוז ) בצר לי פניתי לפני שבועיים ל-מבקר המדינה בתלונה על ההשתהות בטיפול של רשות ההון . הם העבירו אליהם פנייה אבל יחד עם זאת אמרו לי שאין להם יכולת לחייב אותם לעשות משהו אלא רק לבקש שהם יגיבו. אני מבקש לדעת : 1. האם לשני הטיעונים של חברת הביטוח יש על מה להישען או שהצדק איתי ומגיע לי פיצוי מלא בגין שתי הלנות השכר ? 2. מה ניתן לעשות כשרשות ההון לא מגיבים ומבקר המדינה לא יכול להכריח אותם לפעול ? מה אני יכול עוד לעשות לפני תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ? לפנות למנכ"ל משרד האוצר ? תודה רבה רוני

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורנה שמריהו

שאלתך לא מתאימה לפורום זה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה