מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
פיצוי לנותני שירות - עריכת לשון
לעו"ד שושני שלום רב, אני עוסק מורשה קטן - עורכת לשון העובדת לבד מהבית. בזמנו כתבת לי שמגיע לי פיצוי על עמוד ענן כי בשבוע זה לא יכולתי כלל לעבוד. אך כשניגשתי למלא את הטפסים (אחרי קבלת הסבר טלפוני ממס הכנסה - שירות מאוד אדיב ויעיל!) - הסתבר לי שהנוסחה לקביעת סכום הפיצוי לא תואמת את העסק שלי. יצא לי מינוס (כלומר, שאני חייבת כסף!!!) אופי העבודה שלי הוא כזה שאני עובדת על טקסטים במשך כמה חודשים ומוציאה חשבונית רק בסיום העבודה. לכן ההכנסות שלי לא יציבות - חודש אחד הן נמוכות וחודש אחר גבוהות. יצא שבשנה שעברה (11-12/2011) המחזור היה נמוך והשנה גבוה יותר, מה שגורם לתוצאה של מינוס בכל הכפלה של משלים ההוצאה. איך אוכל להתגבר על זה? תודה רבה מראש! הדס
היי הדס אני מכיר את הבעיה. נסי לראות האם את יכולה להכנס ל"מסלול הוצאות נחסכות" או ל"מסלול מחזורים מותאם". עמדתה של רשות המיסים היא שהתקנות נותנות מכסימום שממנו ניתן רק לרדת, אך אותו אי אפשר לעבור. זה מאפשר להם להגיד, מצד אחד, כשיש ירידה במחזורים, שהיא לא נובעת מהמלחמה ולכן אינה בת פיצוי, אבל כשניזוק כמוך טוען שהעליה במחזורים אינה קשורה למלחמה, ולכן יש לנטרל אותה מהחישוב, הם טוענים שהתקנות אינן מאפשרות זאת... אני לא הייתי מוותר על הניסיון, לערוך חישוב על פי, נניח, ממוצע של ששת החודשים האחרונים של 2012 לעומת ששת החודשים האחרונים של 2011, תוך כדי הבאת ראיות חזקות לכך שהיתה ירידה בהיקף ההזמנות לחודשים הללו, וכי הירידה לא תוקנה מיד אחרי המלחמה. זה בטח לא יזיק. אם גם זה לא יעזור, את בבעיה שהחוק לא פתר אותה. בהצלחה