לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שירן

מבצע עמוד ענן-תשלום על ימי המלחמה

אהלן.שמי שירן אני מתגוררת בבאר שבע ובימי מלחמת עמוד ענן נאלצתי להישאר עם בני בן השנה וחצי בבית עקב המצב הבטחוני. ועקב כך שהגן היה סגור בימים אלו. את התשלום על ימי המלחמה עוד לא קיבלתי. הגשתי למקום עבודתי/למעסיק - הצהרה על ימי היעדרותי עקב המצב. האם זוהי התנהלות תקינה ומה עליי לעשות על מנת שאקבל את התשלום ?!@

אמיר שושני

היי שירן ברור שההתנהלות הזו אינה תקינה. אני הייתי מציק למעסיק שלי ובודק האם הוא הגיש תביעה למס רכוש כדי לקבל את הפיצוי שלו. אחד התנאים לקבלת הפיצוי הוא שהוא שילם לכם את שכרכם. אם המעסיק קיבל פיצוי ממס רכוש ולא שילם לכם, ייתכן שאין לך ברירה אלא לתבוע אותו. כתבתי על האנומליה הזו מאמר. תוכלי לקבל ממנו כמה עצות איך לפעול. הנה הקישור: http://www.mishpati.co.il/Article.aspx?articleId=1744 בהצלחה

טניה

המעסיק שלי לא אמור לקבל בכלל פיצויים הוא לא נפגע הוא מאיזור המרכז אני השכירה היחידה מאשקלון בחברתו האם במצב כזה הוא לא אמור לקבל פיצוי עבור המשכורת שלי ולשלם לי?

אמיר שושני

הוא אמור לשלם לך ולקבל פיצוי מהמדינה. הבעיה היא שאין חוק שמחייב אותו לעשות זאת. אם הוא לא רוצה לשלם - הוא יכול לנצל את הפירצה הזו.

טניה

המעסיק שלי ממרכז הארץ טוען כי אין בכלל הוראה לשלם לשכירים (אני אשקלונית ונאלצתי להישאר עם ילדים כל ימי המבצע) האם יש הוראה מפורשת שאפשר להראות לו תודה מראש

אמיר שושני

המעביד שלך צודק, טכנית, אולם אם הוא לא ישלם לך הוא לא יוכל לקבל פיצויים מהמדינה. אם הוא קיבל פיצויים מהמדינה, זה בגלל שהוא הצהיר שהוא שילם לך את שכרך, ואם ההצהרה הזו אינה אמת - אז תוכלי לתבוע אותו. ראי בתגובה הקודמת שלי בשרשור הזה. יש פה אנומליה, שנבעה מכך שהממשלה היתה בשלהי כהונתה ולא הספיקה לעשות את מה שצריך. היום זה כבר מעניין אף אחד, לצערי. . .

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חרבות ברזל - זכויות משפטיות