מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
מועסקת כסייעת בגן פרטי וגם אמא לילדה בגן
שלום , אני עובדת כסייעת בגן פרטי בגדרה , בימי המבצע הגן היה סגור בהוראת פיקוד העורף. כמו כן הבת שלי הקטנה לומדת באותו גן (שהיה סגור) כך שבכל מקרה הייתי צריכה להשאר בבית איתה ועם הבן שלי בן ה10. בעלי הגן מסרבים לשלם עד שלא יקבלו פיצוי מהמדינה, וכל ניסיון של אחת מהעובדות לפנות אליו, נתקלים בקיר , מבחינתו אם אנחנו רוצות "השלמה", שנבוא לעבוד בימים החופשיים (כולנו עובדות 5 ימים והגן פעיל 6 ימים בשבוע) .הסברנו לו שאין קשר בין הדברים ושקודם הוא צריך לשלם ואח"כ לקבל החזר והוא לא מוכן אלא בדרך ההפוכה. אני רוצה לציין שהוא לא נפגע כי הורים שילמו לו מחיר מלא כל חודש (כולל אותי) והוא לא החזיר להורים עבור הימים שהגן היה סגור (ההיפך הוא אפילו חסך בהרבה דברים נוספים כמו חשמל וארוחות..) דבר נוסף, בסביבות חודש מרץ(אני לא בטוחה בתאריך) הוא החתים את כל העובדות על מסמך של מס הכנסה משהו בסגנון:"...שולם לי כל הסכום במלואו ..." בזמן שזה לא נכון בכלל. וטען שאם לא נחתום אין סיכוי שנראה את הכסף. אני ועוד 2 בנות שינינו את השורה ורשמנו "טרם שולם" . מן הסתם זה היה התירוץ שבגללו הוא לא קיבל כסף מהמדינה,לדבריו. אני לא רוצה לתבוע ,אלא כמוצא אחרון, אחרת אאבד את מקום עבודתי. מה עליי לעשות ? האם יש איזשהוא מסמך שיוכיח לו שהוא חייב לשלם לעובדים? משהו שאוכל להציג בפניו .והאם מגיע לי החזר בנוסף,גם עבור התשלום לילדה שלי או רק כעובדת?
חגית שלום אחרי כל כך הרבה זמן שעבר, אני חושב שברור לך שבלי תביעה זה לא יילך.
האם לא כדאי להציג איזשהוא מסמך שמפרט לו את החוק, ובעצם "להזהיר" לפני תביעה? ואם כן, יש ארגונים שמטפלים בנושא או גופים ממשלתיים?אולי משרד התמ"ת? או שמדובר בתביעה פרטית? באילו עלויות כרוכה תביעה? ולמי פונים?, אני רוצה לדעת לפני כי כנראה שלאחר מכן אני יאבד את מקום העבודה.........
ההסתדרות תשמח לסייע לך בחינם. עורך דין ייקח כסף...