מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
בעלת גן פרטי
אני בעלת פעוטון בהרכב של 10 ילדים באזור הדרום אני מבינה מהתשובות שלך לגבי ימיי הלחימה שאני אמורה להחזיר כספים להורים ומצד שני אני אמורה גם לשלם לעובדות.לפי מה שאמרה לי מנהלת החשבונות שלי כניראה שהמדינה ביכלל לא תחזיר לי כספים כיוון שעל עסק קטן כמו שלי ביכלל לא מיסתכלים. במילים אחרות אני אמורה לחפור בור וליקבור בו את עצמי. מאיפה אחזיר להורים כספים אחריי ששילמתי משכורות?הריי המעסיקים משלמים להורים שיושבים בבית אז בעצם מה הבעיה??למה להפיל עסקים קטנים כמו גנים פרטיים?? 
אגב זאת השנה הראשונה שאני עובדת כך שלא יוכלו להשוות למחזור עסקים מהשנה שעברה. אני הצעתי להורים שאעבוד בחודש אוגוסט בימים בהם הגן היה סגור. בתיקווה שנחזור לעבוד בחודש אוגוסט. אחרת באמת המצב יהיה קריסה טוטלית.
שלום אסתר, אני מתנצל שאני עונה לך רק כעת. תקלה. סליחה. לגופם של דברים: חוק החוזים, שחל בינך לבין ההורים ששלחו את ילדיהם לגן קובע שנכרת ביניכם חוזה שבוטל, גם אם לא באשמתך. חוק זה קובע בסעיף 21: "משבוטל החוזה, חייב כל צד להשיב לצד השני מה שקיבל על פי החוזה, ואם ההשבה היתה בלתי אפשרית או בלתי סבירה - לשלם לו את שוויו של מה שקיבל". אני לא מסכים עם מנהלת החשבונות שלך, וקצת מצטער על כך שהיא קובעת עמדה לפני שהתקנות לגבי המבצע הנוכחי פורסמו. אני הייתי נוקט בעמדה קצת יותר אופטימית. בשוק קיימים גורמים רבים שישמחו לייצג אותך ולוודא שתקבלי את כל מה שמגיע לך, אם מנהלת החשבונות שלך כל כך פסימית. רק וודאי שאת פונה למי שיודע את המלאכה על בורייה, ואל תתביישי לשאול את מי שתבחרי בו/בה, להגיד לך איזה נסיון יש להם בעבודה הזו מהעבר. גם העובדה שלא היה לך גן בשנה שעברה לא בהכרח תגרום לכך שלא תקבלי פיצוי. פקידי מס רכוש מגלים יצירתיות והבנה לעסקים כמוך, ומוצאים את הדרך לפצות אותם גם במקרים כמו שלך.