לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הילה אזולאי

גן פרטי

שלום אני בעלת גן פרטי בעוטף עזה והגן סגור לכל אורך המבצע תחת הוראות של פיקוד העורף ברצוני לדעת על סמך איזה מידע אתה נותן להורים מידע כי עלינו כגן להחזיר להם את התשלום עבור הימים שהגן לא היה פעיל ועל סמך איזה מידע אתה נותן להורים לבטל את הצ'קים. לפי התכתבויותך הקודמות אני רואה כי אתה מודיע להורים בוודאות כי הגנים הפרטים יקבלו את הכסף מהמדינה אך לצערי המדינה עדין לא יודעת זאת. אני "ביליתי" מעל לשש שעות היום בטלפונים מול משרד האוצר, מדור גנים במשרד האוצר והכלכלה026662080 מול חדר מצב של ההסתדרות 1700700331 מול מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובנוניים במשרד הכלכלה ואף לא גוף אחד מהם לא יכל לתת לי תשובות חד משמעיות כמו שאתה נותן .התשובה של כל הגופים היתה חד משמעית עדין אין תשובות המבצע לא הסתיים ולכן עדין לא תוקצב ובמשרד האוצר הוסבר לי כי אם התיקצוב לא יהיה מספיק אז אין ספק שמי שירגיש את זה זה העסקים הפרטים כמו כן מנסיוני בעופרת יצוקה שילמנו לעובדות החזרנו יחסי להורים ולא קיבלנו גם לא שקל מהמדינה .מאד אשמח אם תפנה אותי לכתובים כי זה יפתור לי הרבה בעיות הריי אם אני מקבלת את הכסף מהמדינה למה לי לא להחזיר אותו ?! אני חושבת שעוד מוקדם לצאת בהצהרות וחבל שדווקא מעו"ד מוערך כמוך(ממה שקראתי) אנו זוכים לתשובות לא אחראיות ואף מטעות אם אותנו כבעלות גני ילדים ואם את ההורים

אסתר

לא הבנתי למה אין תשובות לשאלות של מנהלות גנים פרטיים. להורים מהר מאוד עניתה לגביי ביטולים והחזרים

עוד גן פרטי

גם אני באותה סיטואציה שמצד אחד ההורים מצפים להחזר אבל לי אף אחד לא מחזיר כלום עדיין. גם אני דיברתי עם רשות המסים ומשרד הכלכלה ואף אחד מהגופים הללו לא אמר לי מה עליי לעשות. כנראה עם אנשים פרטיים יותר משתלם לעבוד, אלו לקוחות הפוטנציאלים שמפרנסים את מר עו"ד מאשר לנסות לפתור שאלה שכרגע אין עליה תשובה (זה בנוגע לייעוץ להורים.........)

אמיר שושני

אסתר והילה הנכבדות, אני כותב במסגרת הפורום הזה, את עמדתי, שהינה תוצאה של נסיוני בתחום, בין היתר כיו"ר ועדת הערר של קרן הפיצויים שמשלמת את הפיצויים לנפגעות כמוכן. העובדה שהתקשרתן לטלפון זה או אחר ולא קיבלתן תשובות שהניחו את דעתכן, אינה נותנת לכן את הזכות לפעול בניגוד לחוק החוזים, שחל ביניכן לבין ההורים ששלחו את ילדיהם לגנים אותם אתם מנהלים, ואשר קובע שנכרת ביניכם חוזה שבוטל, גם אם לא באשמתכן. חוק זה קובע בסעיף 21: "משבוטל החוזה, חייב כל צד להשיב לצד השני מה שקיבל על פי החוזה, ואם ההשבה היתה בלתי אפשרית או בלתי סבירה - לשלם לו את שוויו של מה שקיבל". ההסדר שחלק מהגננות מציעות להורים, לקבל מהם את הכסף ולהתחלק איתם בפיצוי, הוא הסדר מופרך לחלוטין, שיגרום לכך שאתן לא תוכלו להראות נזק, כי הרי קיבלתן את הכסף מההורים, ולכן לא תקבלו פיצויים. ההסדר הנכון והראוי הוא שאתן תחזירו להורים את התשלום עבור הימים שהגן היה סגור, תזדרזו לתבוע את המדינה על פי החוק, ותקבלו ממנה את הפיצוי שמגיע לכם על פי החוק. אגב, לחלק מכן לא יגיע פיצוי מטעמים שונים, אולם אין בכך כדי לשנות את העובדה שאין לכן זכות לגבות מההורים תשלום עבור ימים בהם לא הפעלתן את הגן. אגב, תוכלו למצוא כאלה שיגידו לכן בדיוק את ההיפך. זה בסדר. ככה מתנהלת חברה פלורליסטית. עמדתי היא, כפי שציינתי למעלה, חד משמעית.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חרבות ברזל - זכויות משפטיות