לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שירה

החזר כספי מגן פרטי

שלום!בעקבות המצב הבטחוני במשך שבוע הגן הפרטי של שני ילדיי היה סגור בהוראת הרשות המקומית(מועצה שפיקוד העורף הגדיר כחריגים ,הרשות המקומית מחליטה אם אפשי או לא לפתוח) לאחר כשבוע של לחימה שהרשות אסרה על פתיחת כל הגנים ,הרשות המקומית הודיעה לגנים הפרטיים שהם יכולים להחליט האם לפתוח את הגן או לא. כמובן שהפתיחה תהיה בתנאי שיש בגן מקום ממוגן. הגננת הגישה טפסים וכמו כן אישרו לה לפתוח. בגלל שהממד אינו מכיל את כל ה 40 ילדים היא החליטה לעשות בכל יום רוטציה של 22 ילדים. יוצא מצב שיום הילדים בגן ויום לא. הבעיה שלי שהגננת אמרה שפיקוד העורף נתן לה הוראה שכל ההתנהלות של הגן מקומת המרתף הקטנה (הנמצאת סמוך למרחב המוגן -ששם נמצא גם המטבח) נוסף לכך יש לציין שהמרתף לא יכול לקיים תנאים נורמלים לפעילות מ7-17:00 של ילדים בגילאי 3 חודשים עד 3 שנים כשהילדים צריכים לאכול שם לישון שם ולשחק שם במיוחד לא בעירבוב של גילאים כאלה. לכן,בגלל שזה לא היה נראה לי כל המצב הזה שוב שאלתי את הגננת ושוב נאמר לי על ידי גננת הגן שזו הוראה של פיקוד העורף להיות כל שעות הפעילות במקום המוגן וזה לא היה נראה לי הגיוני בכלל התחלתי לבדוק את העניין. בכל מקרה החלטתי לבינתיים שאני לא עושה עוול לילדים שלי שזקוקים למרחב מסויים ולא הגיוני לי שכל היום הם יהיו קבורים במרתף ללא יציאה לחצר או בכלל לא יכולים אפילו לרקוד או להשתולל במרחב קטן כמו המרתף. כשפניתי לפיקוד העורף הם אמרו שרק ביישובי עוטף עזה צריכים להיות כל שעות הפעילות בגן במרחבים מוגנים. אם זה אזור אחר לא חייב . אלא אם מדובר בחינוך מיוחד(שזה לא המקרה שלי). שוב פניתי אליה ושוב היא טענה את אותה טענה . פניתי לרשות המקומית יוצא מצב שהגננת מנסה להפיל את האחריות על כל מיני גורמים אחרים. אמרתי לה שכל עוד וזה לא נכון שהיא הייתה צריכה לשהות עם הילדים כל התקופה הזו החל מה 14 ליולי ועד היום במרתף אני רוצה החזר כספי כי לא שלחתי את הילדים לגן בגלל המקום החלופי שהיא החליטה עליו. הגננת ענתה שזה לא חוקי ולא מקובל ובינתיים גם על אוגוסט עומד לרדת הצק. לי ירד 4000 שח סתם עבור יולי ועוד 4000 שח סתם עבור אוגוסט. אני לא יודעת מה לעשות. היא טוענת שיש לה חוזה שמכסה אותה על ימי לחימה אבל אני לא חתומה על חוזה כזה השנה . חתמתי ב2012 לאותה שנה בלבד. האם היא יכולה להשתמש בזה כנגדי?

אמיר שושני

העקרון פשוט - אם הגן לא נתן לך את השירות - את לא צריכה לשלם. אם הגן נפתח ל-22 ילדים והיו בו 22 ילדים בלעדייך, אז את לא צריכה לשלם אבל אם היה מקום לילדה שלך ואת לא שלחת אותה ובגלל זה בגן היו פחות מ-22 ילדים הגננת תטען בצדק שהגן היה פתוח וערוך לקליטת הילדה שלך ואת לא רצית לשלוח אותה ולכן תצטרכי לשלם

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חרבות ברזל - זכויות משפטיות