לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

משפחתון פרטי עם פחות מ5 תינוקות

שלום! מתחילת צוק איתן המשפחתון שלי לא עובד כי אין לה ממ״ד , הוא נמצא בטווח של ה40ק״מ המטפלת שלי אמרה שהיא בדקה עם הרו״ח שלה והוא אמר שאני כן חייבת לשלם את הסכום המלא כי כמו שאני מקבלת כסף על הימים האלה גם היא צריכה לקבל כי זו חופשה מאולצת בנוסף היא אמרה שבגלל שיש לה פחות מ5 ילדים היא מוכרת כעצמאית שלא מחוייבת במס ולכן גם לא תקבל החזרים מהמדינה. אשמח אם תוכל להגיד לי מה נכוןואם תוכל להפנות אותי למקור מוסמך שאוכל להראות ולהוכיח לה אשמח תודה!

אמיר שושני

מדובר בדברים בטלים. אין לזה שום שחר. אם היא לא מפעילה את המשפחתון - לא מגיע לה כסף. השאלה האם מגיעים לה פיצויים מהמדינה או לא - אינה רלוונטית לגבייך. זו הבעיה שלה. העובדה שהיא לא מדווחת על ההכנסות שלה, היא לא הבעיה שלך, אלא אולי הבעיה שלה מול רשות המיסים. ככל שהדברים קשורים אליך - יש לך חוזה איתה היא אינה מקיימת את החוזה ולכן היא צריכה להחזיר לך את הכסף ששילמת לה עבור שירות שהיא לא נתנה לך. הפניתי מישהי לפני כמה דקות לסעיף 21 לחוק החוזים. מדובר על חוזה שבוטל שלא באשמת הצדדים. הסעיף קובל, במקרה של ביטול חוזה: "משבוטל החוזה, חייב כל צד להשיב לצד השני מה שקיבל על פי החוזה, ואם ההשבה היתה בלתי אפשרית או בלתי סבירה - לשלם לו את שוויו של מה שקיבל"

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חרבות ברזל - זכויות משפטיות