מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
שכר בגין הימים בהם נעדרתי מעבודתי.
שלום, לפי השרשורים שלמטה, אני מבין כי מגיע לי שכר בגין הימים בהם לא עבדתי (עקב כך שמקום העבודה שלי היה סגור ולא היו לי ימי חופשה לפדיון). מה שאני לא מבין הוא מכוח מה? האם מכוח ההסכם הקיבוצי שנחתם בין הממשלה להסתדרות (מיום 6.12.12) ? האם מכוח חוק / תקנות ? אני אשמח אם אקבל תשובה מפורטת שמפנה למקום שמטיל את החובה, מכיוון שהמעסיק שלי שאל אותי ואמר לי לציין בפניו מהו מקור חובתו לשלם לי, ואני נותרתי אובד עצות. תודה מראש.
שלום דוד בהמשך למייל הקודם, הנה לך רשימת החברים בלשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, עליהם חלה היום חובה לשלם לעובדיהם את התשלום עבור ימי ההעדרות בעמוד ענן, על פי ההסכם מיום 6/12/12: התאחדות התעשיינים בישראל, • התאחדות האיכרים בישראל, • מרכז הקבלנים והבונים בישראל, • התאחדות הסוחרים בישראל, • איגוד הבנקים בישראל, • התאחדות תעשייני היהלומים בישראל בע"מ, • התאחדות המלונות בישראל, • התאחדות ענף הקולנוע בישראל, • התאחדות חברות לביטוח חיים בישראל בע"מ, • הארגון הארצי של מפעלי השמירה בישראל, • האיגוד הכל ארצי של מפעלי הנקיון והאחזקה בישראל, • התאחדות המלאכה והתעשיה בישראל, • לשכת ארגוני העצמאיים בישראל. אם המעביד שלך שייך לאחד הארגונים יש לך טיעון טוב כלפיו.
תודה רבה לך על תשובתך המפורטת. עזרת לי להבין שכרגע אין לי כל בסיס חוקי כניראה... למעט מה שרשמת במאמרך, וזאת מכיוון שאני בטוח שהמעסיק קיבל את ההחזרים שלו מהמדינה.
שלום לך דוד, ההסכם שנחתם ביום 6/12/12 בין הממשללה לבין ההסתדרות לא חל על כל המעסיקים, אלא רק על עובדי המדינה ועל המעסיקים שחברים בלשכת התיאום של הארגונים הכלכליים. כתבתי על זה. הנה הקישור: http://www.mishpati.co.il/article.aspx?articleId=1744 כרגע, אין לך פתרון חוקי אמיתי. ראה מה הצעתי לעשות בכתבה שהלינק אליה מצורף. בהצלחה.