נזקים עקב תקלה בכבל חשמל
ביום ראשון שעבר 3.10.13 הופסק החשמל בדירתי כשלא הייתי בה. כשחזרתי, סיפרו לי השכנים כי היתה תקלה בכבל החשמלי של חברת החשמל ובאו טכנאים לתקן את התקלה והקפיצו את החשמל כדי לבדוק את מהות התקלה. כתוצאה מכך, נגרמו לי ולשכנים שלי נזקים כבדים במכשירי חשמל שונים בבית. לי יש נזק במזגן; בתריס החשמלי; בשני מכשירי רדיו דיסק; בכבלים שמטעינים טלפון סלולרי ומיני מחשב. שלחתי לסימה ממחלקת נזקים בחברת החשמל פקס ובו פירוט הנזקים בביתי. לאחר בירור היא הודיעה לי טלפונית ביום חמישי כי האחריות לנזקים אינה של חברת החשמל אלא של קבלן שיפוצים שפגע בכבל ולכן חברת החשמל עשתה ניתוק חשמל. אני אובדת עצות: הקבלן הוא ערבי מהשטחים, בעל הדירה אותה הוא משפץ עדיין לא גר בה – ואיני בטוחה שאכן מבחינה משפטית האחריות אינה של חברת חשמל: לי לא הייתה שום תקלת חשמל לפני הניתוק היזום של החברה!! מה עלי לעשות?????
יעל שלום, לא אחת, צרכני חברת החשמל מלינים על נזקים שנגרמו למכשירי החשמל הביתיים. לידיעתך, חברת החשמל מחליטה האם לפצות את הצרכן או לאו בהתאם לתקנות שנקבעו בחוק החשמל. על מנת שניתן יהיה לבדוק את המקרה ספציפי שלך עד תום, יש צורך בקבלת מידע נוסף. כמו כן, במקרה שלך, יש צורך לשקול תביעה נגד קבלן השיפוצים. בהצלחה, עו"ד פרץ.
שאלות נפוצות:
שירלי
פאוז מוסא
אריה בראון