לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

אני יורש לפי צוואה אבל אין לי צו קיום צוואה והבנק לא נותן לי מידע על מה שקורה בחשבון הבנק

1)אם לבני זוג היה חשבון משותף והבעל נפטר ואני זוכה עפ"י צוואה אך טרם ניתן צו קיום צוואה ופניתי טלפונית לסניף בו מתנהל החשבון והסניף מסרב להגיד לי אפילו אם הם יודעים שהוא נפטר ומסרבים למסור כל אינפורמציה ואפילו מסרבים להתיחס למכתב בו אני מודיע שהוא נפטר ושאני מבקש שידאגו לכך שלא ימשכו כספים מהחשבון השייכים למנוח. מה עליי לעשות? 2)במידה ויש סעיף אריכות חיים בחשבון האם הבנק יאפשר לאישה להמשיך לנהל את החשבון ולמשוך כספים מהחשבון למרות המכתב ששלחתי? או שמרגע קבלת המכתב ששלחתי הבנק חייב שלא לאפשר לאשתו להמשיך למשוך כספים? מה עליי לעשות כדי למנוע מכך שהיא תרוקן את החשבון במצב בו עדיין לא ניתן צו קיום צוואה וכבר חלפו 3 חודשים מפטירת המנוח?משה

עו"ד צחי הורוביץ

משה שלום, 1. כל עוד לא ניתן צו קיום צוואה, אתה פורמלית עדיין אינך יורש. לכן, בדין נוהג הבנק כשהוא שומר על סודיות בנקאית. בשלב זה של הדברים, הייתי ממליץ לך לשלוח אל הבנק הודעה בדואר רשום על הפטירה, רצוי בצירוף עותק מתעודת הפטירה, וחזקה על הבנק שהוא ינהג כדין, גם אם לא תקבל על כך פרטים בטרם תקויים הצוואה. 2. בהנחה שסעיף אריכות ימים נחתם לפני פחות מ-20 שנה והוא תקף, הבנק יתיר לאשה לפעול בחשבון חרף התנגדותך. לא רשמת בשאלתך אם גם האשה הינה מוטבת בצוואת המנוח.לעניין זה יש משמעות, היות והרשות לבצע פעולות בחשבון גם לאחר פטירת בן הזוג, אינה קובעת זכויות קניניות בעזבון, לרבות זכות הקניין בבכספים אשר בבנק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים