לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מור

הלוואה בבנק ואיחוד תיקים

שלום רב, לפני כ3 שנים אני ובעלי לקחנו הלוואה בבנק מזרחי ע"ס 50000 ש"ח. לאחר מס' חודשים פוטרתי מהעבודה ולא יכולנו לעמוד בהחזרים של ההלואה, הבנק העביר את הנושא לטיפול משפטי, עורך דין ומשם להוצאה לפועל. בפברואר 2012 עשינו איחוד תיקים בהוצאה לפועל ונקבע לנו לשלם 900 ש"ח בחודש עבור ההסדר (שכולל כמובן את בנק מזרחי). אני מקבלת קצבת ילדים מביטוח לאומי לחשבון הבנק במזרחי 432 ש"ח כל חודש. מחודש פברואר (כשהוסרו כל העיקולים בגלל איחוד תיקים)ועד היום היו אמורים להצטבר בחשבון הבנק כ2500 ש"ח שאותם לא משכתי. אתמול התקשרתי לבנק ושאלתי האם אני יכולה למשוך את הסכום, נאמר לי שיש לי רק 432 ש"ח בחשבון וזה מה שאני יכולה למשוך ואם לא אמשוך תוך 30 יום מיום ההפקדה, הבנק לוקח את הכסף, שאלתי מדוע הדבר נעשה ללא ידיעתי,נאמר לי שהבנק לא שומר את הכסף בחשבון אלא מעביר להלוואה. כששאלתי את הפקידה מדוע הם עושים זאת וכי אני בהסדר, היא התחמקה מלתת לי תשובה ברורה. ציינתי בפניה שוב שיש לי הסדר תשלומים בגין החוב מול ההוצאה לפועל ומדוע הם לקוחים לי את הכסף מהחשבון ללא אישור ושאין באפשרותי לדעת האם באמת הכסף נלקח עבור ההלואה היא שוב התחמקה מתשובה. אמרה לי לדבר עם העורך דין שמטפל בתיק. אין לי מה לדבר עם העורך דין כי אין לו שום גישה לחשבון הבנק שלי והוא לא יכול לקחת משם את הכסף כי כאמור ההסדר הוא מול הוצל"פ ולא מול העורך דין והבנק. אני רוצה לדעת האם מותר לבנק לעשות זאת למרות שאני בהסדר תשלומים של איחוד תיקים ואין לי שום עיקול בחשבון? האם אני יכולה לדרוש את כספי בחזרה כי אני באיחוד תיקים? מה עליי לעשות? מדובר בסכום כסף רציני מאוד בשבילי כרגע.

עו"ד גולן גדליה

מור שלום, על מנת שניתן יהיה לקבוע האם הבנק התנהל כשורה יש להיפגש ולבחון מלוא המסמכים התומכים בטענותיך. אשמח לתאם פגישה ולהתקדם. תודה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים