לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מתוסכלת מהבנק

חושבת לתבוע את הבנק - אני בחריגה והבנק לא מאשר הלוואה

אני לקוחה של בנק מזה שלוש שנים יש לי שם מסגרת של 21 אלף ושלוש הלוואות בסכום כולל של 42 אלף מלפני שנתיים , משכורת קבועה חודשים נכנסת , יש לי גם אשראי במסגרת 15 וויזה ב 5 אלף אקטיב שיורד לי 500 כל חודש עליה , בזמן שהותי בחופשת לידה חרגתי ממסגרת האשראי עד 29 אלף בדיוק שבוע לפני שחזרתי לעבודה זה היה 31 לאוגוסט פקיד מהבנק התקשר ואמר לי מתי את מעבירה כסף אמרתי לו שבוע הבא , אמר לי כי אם לא אעביר יחסמו לי הכרטיסים באותו יום הסברתי לו שב9 לחודש רק חזרתי לעבודה ומשכורת תגיע רק ב 10 לחודש . באותו יום העברתי ממסגרת הישרכארד 5000 שח כהלוואה לכיסוי חלק מהירידה ויום א התקשרו אליי מהבנק שוב אמרו לי זה העברה מהכ״א ולא נחשב ובקיצור להעביר עוד כסף אחרת יחסמו את הכרטיסים הבטחתי שאני אכסה את שאר החריגה ביום שלישי אחרי החג , בשלישי בבוקר הייתי בבנק עם 5000 שח וישבתי עם פקיד שהודיע לי שכבר הכרטיסים בוטלו הייתי בהלם !!! אך אמרתי לא נורא מילא שימוש בכרטיסים יכניס אותי ליותר לחץ כלכלי !! אמרתי לו שיורד לי שיק באותו יום בסכום 1000 ושלא יחזירו אותו כי אני מפקידה באותו יום אמר תפקידי 5300 זה יספיק גם לתשלום של החסכון שאני עושה ואז אני לא אהיה בחריגה , הפקדתי ואז לא הייתי בחריגה בכלל ושאלתי אותו איך התשלומים של הכרטיסים ירדו אמר כל חודש בחודשו כלומר מה שביצעתי בתשלומים כבר לפני , ב10 לחודש ירדה משכורת של 500 בלבד מכיוון שזה חצי חודש וחגים וזאת לאחר שגבו את הלוואות של 1500 , הפקיד בעלי גם 1000 שנסה תשלומים והוראות חיוב קטנות שאמורות לרדת ו300 שיק וחשבתי נשאר 500 מספיק לתשלום החודשי של הויזה פתחתי באינט את החשבון אני רואה שגבו את כל הסכום של הויזה 4500 ואני בחריגה של 24 אלף הלכתי לשם התלוננתי וישבתי עם מנהלת ואמרתי להם שיש לי חיובים עתידיים שיחזרו אם אני אהיה בחריגה בגלל טעות שלהם ניסתה לדבר עם כאל שלא הסכימו להחזיר את המצב לקדמתו והציעה שנקל הלוואה של 5 אלף שנחזיר 500 כל חודש הייתי מאוד עצבנית ואמרתי שוב לא נורא נסכים בלית ברירה הפנתה אותי לנציגה להגיש בקשה ואמרה לי הפקידה בסוף תוך שבוע יצרו איתי קשר לבוא לחתום אחרי שמנהל הסניף יאשר אותה, חזרתי לבית בהלם ממה שקורה שבוע אחרי לא התקשרו אז התקשרתי ועד שחזר אליי פקיד אמר שבהלוואה לא אושרה עד שתכנס עוד משכורת יש לציין כי באותו יום שהייתי שם ביקשו אישור מהעבודה שחזרתי ושיש לי משרה מלאה והעבודה שלחו לי את האישור תוך 5 דק לבנק !!! אני היום אמצע חודש בחריגה של 4 אלף מהמסגרת כל חיוב שיגיע יחזור אם זה שיקים ואם ייקבלו אותם גם אני ימשיך להיות בחריגה רצינית !!! וללא יכולת להמשיך את החודש אימא לשני ילדים וגרה בשכירות ילדים בגן כי בחריגה וכרטיסים מבוטלים אני חושבת לתבוע את הבנק !!! מה את מייעצים

עו"ד גולן גדליה

שלום, על מנת לשקול ברצינות אפשרות להגשת כתב תביעה כנגד הבנק יש להעמיק בפרטים ולבחון מסמכים ולא על רגל אחת כפי שנעשה כאן. כרגע, עליך להתרכז כיצד ל"הרגיע" את חשבון הבנק, בין היתר, באמצעות קבלת אישור מהבנק לחריגה זמנית ממסגרת האשראי וזאת על מנת, שבין היתר, לא יחזרו המחאות שיגררו אותך להיות מוגבלת בחשבון, על כל המשתמע מכך. לאחר ביצוע הנ"ל ניתן יהיה לבחון הנזקים שנגרמו והתגבשו ודרכי פעולה כנגד הבנק. אשמח לעזור, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים