שבירת סודיות מצד הבנק
שלום רב, אני לקוחה של אחד מהבנקים הגדולים מזה כשנה וחצי. ההתנסות של הבנק אתי לא הייתה חיובית במיוחד.. בין השאר, הלוואה בפיגור, חריגה ממסגרת האשראי והחשבון, מכתבי התראות וכו'. לפני כחודש וחצי קיבלתי טלפון מקרוב משפחה מבוהל, שלא במקרה לקוח של אותו הסניף, הוא ציין בפניי כי מנהלת הסניף ערכה עימו שיחת טלפון ובמהלכה היא אמרה לו שבעקבות מצבי הכלכלי בחשבון, העניין יורד למחלקה המשפטית. דבר שגורר אחריו מן הסתם תביעה, הוצל"פ אולי וכו'. חשוב לי לציין שאכן קיבלתי מכתבי התראה שאומרים בגדול שיש לי x ימים לסגור את החוב שלי אחרת הבנק עלול לנקוט צעדים משפטיים. כל פעם ניגשתי לסניף ובצורה זו או אחרת פתרתי את המצב. בהקשר לאותה שיחת טלפון לא קיבלתי התראה כלשהי, אלא אותו המכר הוא זה שיידע אותי (!!!) בנוגע למצבי בחשבון ולאיום שעומד מעליי. בכל מקרה, העניין לא נגמר בזה. התעמתתי עם הנציגה שמנהלת את החשבון שלי בשיחת טלפון, ובה ביקשתי לדעת מדוע הועבר הנושא לאותו הבן אדם ומדוע לא ראתה לנכון לציין זאת בפניי כאשר דיברה אתי עוד באותו השבוע. היא מצידה אמרה שבטוחה שהדבר נעשה מתוך כוונות טובות, היא המשיכה ואמרה שאפילו הייתה באיזור כאשר נערכה השיחה ונראה לה שהתבצעה בטוב טעם. הייתי בהלם טוטאלי, כצפוי..! הבהרתי לה שהדבר לא מקובל עליי בעליל, ושאני בספק אם הוא חוקי בכלל. הדגשתי בפניה שאין להעביר שום פרט לאף בן אדם מלבדי. גם במקרה הזה חטפתי שוק. לאחר יומיים מאותה השיחה עם הנציגה, אותו קרוב שוב הרים לי טלפון ואמר שבשיחת טלפון איתה היא ציינה בפניו שלא הזרמתי כספים לחשבון למשך תקופה ארוכה למרות שהתחייבתי לכך. המידע אודות העו"ש שלי היה כ"כ נזיל בין אותו קרוב לעובדי הבנק שאני לא בטוחה שיודעת איך לעכל את זה. אני עדיין במצב כלכלי לא טוב, אמנם פניתי למקורותיי והזרמתי 12,000 שקל להרגעת הרוחות ובכדי למנוע תביעה משפטית נגדי, אבל הברז שלי נכון לחודש הקרוב סגור. השאלות שלי הן: האם העברת מידע שכזאת, לאדם שאינו קשור מקצועית לבנק היא קבילה? האם בהתחשב במצבי הרעוע בעו"ש יש להם את הזכות ליידע אנשים שהם לא בעלי החשבון?. אני כרגע "תקועה" באותו הסניף ובאותו הבנק, מכיוון שיש לי הלוואה בפיגור, ולמען האמת אני חוששת לפרטיי האישיים, ודואגת לגבי מה עוד הם העבירו הלאה, ומה ימנע מהם לעשות זאת שוב. מהן זכויותיי? תודה מראש!
דנה שלום, הבנק חב כלפיך חובת סודיות מוגברת. המעשה המתואר בפניתך, מהווה פגיעה בפרטיותך. יש לשקול נקיטת הליכים משפטיים כנגד הבנק, בין היתר, בגין הפגיעה בפרטיות כאמור בחוק הגנה על הפרטיות. אשמח לעמוד לשרותך, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום
שלום שוב, תודה על תגובתך. שאלה נוספת-האם יש חוק התיישנות על הפרת סודיות שכזאת?. אני שואלת מפני שמעוניינת לשקול ברצינות נקיטת הליכים משפטיים מול הבנק, אך עד כמה שאני יודעת הדבר מצריך סכום כסף לא מבוטל.. כרגע אני במצב כלכלי מעט בעייתי, ורוצה לארגן מעט משאבים לפני שממשיכה עם זה הלאה. כמו כן, אשמח ליצור עימך קשר אם וכאשר אחליט לעשות צעד שכזה. מה הדרך הכי טובה להשיג אותך? המון תודה, דנה.
שאלות נפוצות:
לי שושן