צ'ק שלא נכנס לחשבוני למרות שהפקדתי את הצ'ק לחשבוני
שלום, לפני 5 שנים הפקדתי צ'ק לחשבוני. לצערי הרב רק בתחילת השנה הזו גיליתי שסכום הצ'ק לא נכנס לחשבוני (מסיבות אישיות לא בדקתי את החשבון). יש בידי אישור הפקדה בבנקט שנעשתה באצעות כרטיס האשראי שלי. יש בידי דו"ח הפקדות בנקט לאותו יום בו מופיעים פרטי חשבוני, מספר כרטיס אשראי שלי וכן סכום הצ'ק. לאחר ברור עם הבנק קיבלתי תשובה שלילית לזיכוי חשבוני בטענה שחלף זמן רב ומאחר ואין בידי פרטי הצ'ק שהופקד (פרטי המושך) אין ביכולתם לזכותני. שאלתי האם חל חוק ההתיישנות והאם מה שיש בידי אינו מהווה הוכחה לכך שנעשתה הפקדה ועליהם לזכותני גם אם אין בידי פרטי הצ'ק המופקד. אציין שההפקדה נעשתה באמצעות מעטפת תיבת שירות אבל בבנקט, שרות שהבנק איפשר על מנת לקבל אישור מיידי להפקדה.מה עושים ? אודה על תשובתך המהירה.
פנינה שלום, ניתן להגיש כתב תביעה עד 7 שנים מקרות המקרה. את כתב התביעה ניתן להגיש בבית משפט לתביעות קטנות במידה וסכום ההמחאה עד כ- 30,000. בהצלחה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום. טל: 03-5444460
בוקר טוב, הבנתי מתשובתך שמבחינת הזמן אני עוד יכולה לתבוע אך האם בגלל שאין לי את פרטי הצ'ק כפי שהבנק אומר אין לי עילה לתביעה? כפי שאמרתי יש לי פתק הפקדה מהבנקט המהווה אסמכתא להפקדה וכמו כן עליו רשומים פרטי חשבוני וכן דו"ח בנקט שעליו רשומים פרטי חשבוני ופרטי כרטיס האשראי שלי. מה שחסר לי זה העתק ממעטפת השרות שנעלם לי. כי הרי את הצ'קים פעם היו מפקידים בתוך מעטפת שירות גם בבנקט.להבדיל מהפקדה בתיבת שרות שמה שנשאר בידך זה רק העתק מהמעטפה בלי אסמכתא כמו שמקבלים במכשיר הבנקט.אודה על תשובתך.
פנינה שלום, יש צורך לבחון הראיה שבידך על מנת שניתן יהיה להתקדם. תודה וחג שמח, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום. טל': 03-5444460
שאלות נפוצות:
לי שושן