האם בנק חייב להעניק את הריבית הגבוהה ביותר ?
שאלתי הינה עקרונית לגבי קשישים תמימים ושלא יודעים לשאול !! האם חובת הבנק להעניק לאלו ריבית הכי גבוהה אפשרית כמובן בהתאם לגובה הסכום תקופת החסכון וכו . מכרה שלי קשישה בת 80 מחזיקה סכום ענק בפק"ם כ-1.25 מליון האם הבנק לא היה מחוייב חהיות לפחות הוגן איתה ולא להעניק לה ריבית מגוחכת כמו 0.08 ביולי 2012 ????
אבי שלום, כידוע, ניהול מו"מ הכרחי בפרט כאשר מדובר ב"סכום ענק". יש לזכור, כי הבנק לא הכריח את הגב' "הקשישה" לפתוח חשבון והייתה פתוחה בפניה האפשרות לעשות סקר שוק טרם פתיחת החסכון ולאחריו. תודה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום. טל': 03-5444460
יעני , האמינה שהבנק הגון ודואג לה ברמה סבירה אך כנראה טעתה בגדול !! אני מכבד מאוד את דעתך והתייחסותך העניין הוא שצריך לעניות דעתי לראות גם מי הוא הלקוח מה יכולותיו והבנתו ! ה מזכיר לי תמיד את תשובות החברות המסחריות שאומרות היית צריך לבדוק את החשבון .... אם היא קבלה את הריבית הנמוכה ביותר עדיין אני תחשוב שזה תקין ?
שלום אבי, לאימי יש אותו סיפור, אישה תמימה שבטחה בבנק והונאה אותה במשך כ- 50 שנה ואף לא נתן ריבית כלל. הצעתי לך, פנה לבנק ישראל לפניות לציבור והם יפנו אותך בבנק ישראל לגורם המטפל הרלוונטי מול הבנקים. סביר להניח שלא רק אתה ואני המתלוננים בסוגיה זו. בהצלחה. שיר
שאלות נפוצות:
לי שושן