קניית ניירות ערך ע"י הבנק במסגרת "פיקדון ללא תנועה"
אהלן. יש ברשותי חשבון בנק שבו היו עשרות אלפי שקלים בעו"ש ושימש אותי לתשלום ביטוח לאומי, ותשלומים שוטפים של כרטיסי אשראי ותשלומי שכ"ל מזה כמה שנים. בוקר אחד גיליתי שהבנק החליט במסגרת חוק "פיקדון ללא תנועה" להשתמש בכל הכסף שבעו"ש כדי לקנות (בלי לשאול אותי) ניירות ערך. יש לציין כי נשלחה אליי הודעה לפני חודשיים אך היא לא הגיעה לדואר הרגיל אלא לדואר הבנקאי בממשק האינטרנטי ולא הייתי מודע לכך (אני לא בודק את הדואר הזה כל חודש). נכון לעכשיו במקום פלוס של כמה עשרות אלפי שקלים אני נמצא במינוס של כמעט 1000 ש"ח. התקשרתי לבנק כדי לשאול מה קרה והם ענו שלא היו לי שינויים בחשבון אז החשבון שלי מוגדר "חשבון ללא תנועה" - למרות שיש לי חיובים של החשבון ע"י חברת כרטיס האשראי. ברצוני לדעת האם הבנק נהג כדין על זה שהכריז על החשבון שלי כחשבון ללא תנועה ובמידה ולא- היכן טעה והאם יש כאן עילה לתביעה? תודה מראש.
שלום, ניתן להגיש כתב תביעה ככל ונגרם לך נזק מוכח המגובה בראיות טובות. ככל ונפלה אי הבנה מבלי שנגרם נזק - ניתן לרפא הנ"ל באמצעות שיחה עם הבנק. במידה ואכן נגרם נזק בדמות ביטול חיובי אשראי, חילול המחאות וכד'- ניתן יהיה לקיים פגישה ולבחון לעומק הטענות והראיות. תודה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460
שאלות נפוצות:
לי שושן