משיכה מחשבון עו"ש בטיפול משפטי
שלום, לקחתי הלוואה מהבנק ולא הצלחתי לעמוד בה עקב בעיה רפואית שמנעה ממני לעבוד. הגעתי להוצאה לפועל ואני משלם בכל חודש (יש עוד המון תשלומים). העו"ש נמצא כמובן בטיפול משפטי, אני אמור לקבל קצבה מביטוח לאומי. (העיקול מהחשבון הוסר לאחר כמה חודשים שבהם הצלחתי לעמוד בתשלומים) האם ניתן יהיה למשוך את הכסף מהחשבון? במידה וכן, האם המשיכה היא דרך הסניף או בצורה אחרת?
ערן שלום, לא ניתן לעכב קצבה מהמוסד לביטוח לאומי ולניתן למשוך הכספים באמצעות אשראי (אם קיים) או בדלפק. אגב, במידה ומצבך לא מאפשר תשלום החובות יש לבחון אפשרות לפנות להליכי פשיטת רגל. בהצלחה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460
תודה על התשובה המהירה. היום נכנסה הקיצבה מביטוח לאומי באופן רטרואקטיבי על כמה חודשים משנה שעברה. הייתי בסניף הבנק והם סירבו לתת לי את מלוא הסכום (לאחר שיחה טלפונית עם מי שמטפל בתיק) אלא רק באופן יחסי על החודש האחרון (כ-2,000 שקלים מתוך כ-6,500) בטענה ששאר הכסף יהיה לתשלום החודשי או בתור מקדמה להסדר עם העו"ד במקום ההוצאה לפועל. 1) האם זה חוקי? 2) האם יש דרך אחרת למשוך את כל הסכום?
ערן שלום, כפי שציינתי אין באפשרות הבנק לעקל/ לקזז קיצבה מהמוסד לביטוח לאומי. במידה והבנק מתעקש, יש לשלוח מכתב מתאים באמצעות עו"ד וכתב תביעה בתביעות קטנות במידת הצורך. בהצלחה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460
שאלות נפוצות:
לי שושן