לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סבטלנה

הטבה לחולה, עמלות, ריביות וסגירת פקדונות

שלום ! מקווה שהגעתי למקום הנכון. יש לי מספר שאלות : 1.בחודש פברואר,אני ואימי היינו בבנק, חשבוננו מתנהל באותו סניף,ביקשנו לבצע המרה של מט"ח לש"ח. היות ויש לי חשבון סטודנט,אני לא משלמת עמלה בגין ההמרה וגם אימי רצתה להעביר לי את הסכום , 38 אלף דולר,בבנק סירבו לעשות זאת למרות ששתינו היינו נוכחות. הם טענו כי אי אפשר לרוקן חשבון לקוח. למרות שאימי הסכימה והייתה נוכחת. כתוצאה היא שילמה עמלה של 265 ש"ח וגם לא ביצעו העברה לחשבוני. האם זה תקין ? זה אפשרי כעת לדרוש חזרה את העמלה ששולמה ? 2.באותו מעמד בפברואר,אימי סגרה את הכסף לפיקדון שקלי ל-3 חודשים,הייתה תקופת הטבה ל-3 חודשים ראשונים עד מאי עם ריבית של 0.8 אחוז ולאחר התקופה הזו הריבית צנחה ל-0.04 אחוז שזה כלום. לא שמנו לב לסעיף שמדבר על שינוי הריבית לריבית טבלה במאי .מדובר על סכום של 108 אלף ש"ח. זה לא הזוי לתת ריבית כזאת לסכום כזה גבוה ? האם זה תקין להחליף ריבית לאחר 3 חודשים ? אני לא כל כך מבינה בנושאים האלה .בבנק אומרים שאלה הריביות עכשיו במשק ושקיבלנו הטבה ל-3 חודשים. ריבית של 0.8 אחוז נחשבת להטבה ? זה פחות מאחוז..... ניתן איכשהו לבקש מהבנק ריבית אחרת יותר גבוהה רטרו על התקופה של 3 חודשים ממאי עד אוגוסט שהפיקדון היה בריבית 0.04 אחוז ? 3.מה ההבדל בין ריבית קבועה למשתנה ? איזו ריבית עדיפה כעת ? עכשיו סגרנו את הפיקדון בריבית משתנה חודשי ,אבל לא הבנתי מה הריבית .בריבית קבועה האחוז רשום בהסכם ובריבית משתנה,לא רשום כלום ,רק פריים. האם קיימת ריבית חודשית או שכל הריביות שנתיות ? 4.האם ניתן לשנות ריבית או את תקופת הפיקדון לפני התחנה שלו או רק בתחנה ? 5.כאשר מבקשים לבצע שינוי ריבית או שינוי תקופת פיקדון,האם הכסף חייב לעבור לעו"ש קודם או שניתן לעשות את השינויים של קיצור או הארכת תקופה,שינוי ריבית בתוך הפיקדון עצמו ללא העברה לעו"ש ? 6.לאימי יש כרטיס נכה (חולה אונקולוגית),מה ההטבות המגיעות לה מהבנק לפי החוק ? האם קיים פטור מעמלת המרה בין מט"ח לש"ח ? מתנצלת מראש על ריבוי השאלות,פשוט יש הרבה דברים לא ברורים. אשמח אם תוכל להבהיר לי את הדברים. תודה מראש

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

סבטלנה שלום, בנוגע לשאלה מס' 1 - על הבנק היה לבצע אחר הוראות הלקוחה ככל והסך המוחזק לא משמש כבטוחה לבנק. בנוגע לשאלות מס' 2 עד 5- ניתן לקבל אינפורמציה מחיפוש פשוט באינטרנט. כמו כן, היה עליכן לשאול השאלות הרלוונטיות טרם החתימה על מסמכי הבנק ולא לחתום מבלי לדעת את תוכנם במיוחד כשמדובר בסך לא מבוטל! בנוגע לשאלה מס' 6 - תמיד ניתן לנהל מו"מ ולפתוח חשבון בבנק אחר וכך לקבל הטבות שונות ללא קשר למצב בריאותי. בהצלחה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים