לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
זיו מדר

חסימת כרטיס אשראי של בנק הפועלים בגלל חוב שהיה בבנק לאומי

שלום הנני סטודנט ואני מחזיק חשבון אישי בבנק הפועלים עם כרטיס חוץ בנקאי של לאומי קארד. בנוסף לפני שנתיים התחלתי את הלימודים והתחלתי לגור עם שותף לדירה שהוא בן דוד שלי. החלטנו שאנו פותחים חשבון בנק משותף כדי לשלם את החשבונות המשותפים. פתחנו את חשבון הבנק בבנק לאומי וקיבלנו כרטיסי אשראי במהלך השנה הגענו למינוס בחשבון הבנק המשותף בלאומי וביטלו לנו את כרטיסי האשראי של החשבון המשותף והתקשרו אלינו כדי שנסגור את המינוס. סגרנו את המינוס כמסוכם. והתברר לי שחברת האשראי חסמה לי גם את כרטיס האשראי האישי שלי שהינו מבנק הפועלים והוא לא קשור לחשבון בנק המשותף בבנק לאומי. ברצוני לציין שאין בעיות בחשבוני בבנק הפועלים ושהתקשרתי לחברת האשראי הם אמרו לי שהם חסמו לי את כרטיס האשראי האישי בגלל החשבון המשותף בבנק לאומי למרות שהוא מחשבון אחר. ברצוני עוד לציין שהכרטיס אשראי האישי החוץ בנקאי שעשיתי על החשבון בבנק הפועלים היה לפני שפתחתי את החשבון בנק בבנק לאומי. רציתי לדעת אם לחברת האשראי מותר לעשות כן, שכן איני גורם מקצועי בעניין , אבל זה נראה לי כסוג של הוצאה לפועל, וצעד לא חוקי. אשמח אם תכלו להגיד לי את חוקיות העניין והמלצות לגבי דרכי פעולה. בתודה מראש, זיו מדר

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

זיו שלום, ראשית אבקש להודות על פנייתך והצלחה בלימודיך! חב' האשראי לא הייתה יכולה לחסום הכרטיס בבנק הפועלים. יש לבחון העניין לעומק ולשקול הגשת תביעה בגין הוצאת דיבה ולשון הרע בעצם חסימת הכרטיס כאילו קיימת בעיה עם מצבך הכלכלי. אשמח לעזור, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים